MANCHESTER UNITED-SUPPORTER: Usain Bolt er en ivrig fan av de røde. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix
MANCHESTER UNITED-SUPPORTER: Usain Bolt er en ivrig fan av de røde. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB ScanpixVis mer

Bolt har alltid drømt om å spille for Manchester United. Nå kan det skje

Dersom han blir kvitt skaden, kan han delta i en veldedighetskamp mot Barcelona.

(FourFourTwo): Verdens raskeste mann, Usain Bolt (30), har aldri lagt skjul på at han drømmer om å spille for Manchester United.

Sprinteren er en ivrig supporter av de røde, og nå kan han endelig få muligheten til å oppfylle drømmen. For 2. september skal klubben spille en veldedighetskamp mot Barcelona, og Bolt er invitert til å bli, skriver blant andre Manchester Evening News.

Men det som kan sette en stopper for drømmen hans, er skadeproblemer. Bolt klarte ikke å fullføre 4x100 meter stafett under VM i London nylig, og det spørs dermed om han rekker kampen som er om snaut to uker.

Det var snakk om at han pådro seg en strekk i hamstringen.

Stjernegalleri

Dersom han skulle rekke kampen, vil han spille sammen med stjerner som Edwin van der Sar, Paul Scholes, Denis Irwin, Dwight Yorke, Ryan Giggs og Phil Neville.

Det er den tidligere United-spilleren Bryan Robson som skal lede laget, og han får med seg Andy Cole som assistent.

SPØKEFULL: Usain Bolt har ikke git opp drømmen om å spille for klubben i sitt hjerte: Manchester United. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Kampen er faktisk et returoppgjør, for United slo Barcelona 3-1- på Camp Nou 30. juni. Da spilte store stjerner som Patrick Kluivert, Rivaldo og Ronaldinho for vertene.

Kanskje kampen kan være begynnelsen på noe stort for Bolt, som la løpeskoene på hylla etter VM. Agenten hans sier iallfall at Bolt er klar for å spille i League One eller League Two dersom han bestemmer seg på å satse på fotballen.

Sikter høyt

Bolt uttalte følgende til So Foot i mai:

- Det er min ambisjon å bli en av de 50 beste spillerne i verden. Jeg vil bli en angriper som scorer minst 20 mål i sesongen, uttalte Bolt, som også sikter høyt på fotballbanen.

- Vi får se om jeg er så god som jeg håper. Fotball er en fysisk krevende sport, og jeg er ikke veldig ung lenger, men jeg tror jeg kan spille godt i minst fire år, sa Bolt.

Foreløpig lar tilbudene vente på seg.

- Jeg elsker fotball, og tanken om å bli fotballspiller har vært i hodet mitt i mange år. De siste månedene har jeg snakket med klubber, og det har dukket opp muligheter, men noe konkret foreligger ikke i øyeblikket, sa Bolt, som uttalte at han hadde et tilbud om prøvespill i Borussia Dortmund.

Den tyske klubben avviste at det var et publisitetsstunt i samarbeid med Puma, som er utstyrsleverandør og sponsor for både klubben ogsprintstjernen.

P.S. Bolt sitter igjen med åtte OL-gull og elleve VM-gull siden han havnet på sisteplass i 200-meterfinalen i Helsinki-VM i 2005. I tillegg har han verdensrekorden på 100 meter (9,58) og på 200 meter (19,19).