- Bolt kan bli tidenes største sprinter

Det mener Michael Johnson.

SUVEREN: Her setter Usain Bolt verdensrekord på 100 meter i OL. Foto: AFP
SUVEREN: Her setter Usain Bolt verdensrekord på 100 meter i OL. Foto: AFPVis mer

Toronto (NTB-Reuters): Michael Johnson tror Usain Bolt kan bli tidenes største sprinter, men verdensrekordholderen på 400 meter vil ikke kåre ham ennå.

Bolt som sikret seg tre gullmedaljer i Beijing-OL i fjor høst, satte samtidig verdensrekorder på 100 og 200 meter. Han har allerede blitt sammenlignet med legender som Jesse Owens og Carl Lewis, men Michael Johnson, som tapte verdensrekorden sin på 200 meter til Bolt under Beijing-OL, sier at han ikke kan sies å være den største ennå.

- Det kommer en fantastisk sprinter som setter historiske spor etter seg nå og da, og det er ingen tvil om at Usain Bolt er en slik sprinter, sier Johnson, som selv vant fire olympiske gullmedaljer.

- Det skjedde for Jesse Owens i 1936, for Carl Lewis i 1984 og for meg i 1996. Nå er det Usain Bolt som opplever dette. Han vil ikke bare løpe for å vinne og sikre seg medaljer, men han vil like mye presse grenser, sier Johnson.

- Dersom Bolt skal bli tidenes største sprinter, mener jeg han må vise mer enn det han har gjort til nå. Han må vinne flere gullmedaljer i OL eller VM, og han må vise at han har evnen til å holde seg på topp i flere år, sier Johnson.

Amerikaneren har verdensrekorden på 400 meter med 43,18 sekunder, og han holdt 200-meterrekorden på 19,32 til Bolt slo den med to hundredeler i Beijing.

- Jeg er helt sikker på at Bolt kan holde seg på topp lenge. Jeg ser i alle fall ingen grunner til at han ikke skulle klare det, understreker Michael Johnson

Tirsdag fikk Bolt den prestisjetunge Laureus-prisen for 2008, og torsdag løper han sin første store 100 meter for sesongen i Toronto.

- Løpet i Toronto vil bli en fin test på at treningen og forberedelsene mine er i rute, sier Bolt. (©NTB)