- Bolt kan løpe under 19 sekunder

John Ertzgaard gleder seg til 200-meteren.

FULL KONTROLL: Usain Bolt (t.h.) ser i øyekroken at han har kontroll på Tyson Gay og Asafa Powell. John Ertzgaard tror jamaikaneren har drømmegrensene 9,50 på 100 meter og 19 blank på 200 meter innen rekkevidde. - Han er komplett. Han akselererer like mye som de kortere løperne, samtidig som han drar ut de lange stegene på de siste 50 meterne, sier den norske sprinteren. Foto: Thomas Lohnes, AFP/Scanpix
FULL KONTROLL: Usain Bolt (t.h.) ser i øyekroken at han har kontroll på Tyson Gay og Asafa Powell. John Ertzgaard tror jamaikaneren har drømmegrensene 9,50 på 100 meter og 19 blank på 200 meter innen rekkevidde. - Han er komplett. Han akselererer like mye som de kortere løperne, samtidig som han drar ut de lange stegene på de siste 50 meterne, sier den norske sprinteren. Foto: Thomas Lohnes, AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den tidligere norske toppsprinteren John Ertzgaard storkoste seg foran TV-skjermen i går kveld. Selv om han innrømmer at tenningsnivået var sjeldent høyt foran skjermen.- Jeg var så nervøs før løpet, men jeg skjønner egentlig ikke hvorfor, sier Ertzgaard til Dagbladet.

Da sluttida 9,58 lyste på skjermen sperret han opp øynene.

- Det var helt vanvittig. Jeg var nesten sjokkert: 9,58 - hva i all verden!

Mye å gå påErtzgaard mener det mest oppsiktsvekkende er at Bolt har en god del å gå på fortsatt.

- Det stopper ikke her. Han har mye mer inne. Og det er ingen som egentlig presser ham. Med helt optimal vind sparer han et halvt tidel. Og banen i Berlin er ikke spesielt rask, der er det 2-3 tideler til å hente. Da er vi under 9,50, sier han ivrig.

Ertzgaard mener også tidene i kvalifiseringen bekrefter det Bolt selv sier om at han ikke er i sin optimale form akkurat nå heller.

Den norske sprinteren synes det er ren nytelse å se hvordan Bolt løper.

- Det ser så pent ut. Da Maurice Greene løp fort, så du at han tok i. Men denne mannen her smiler mens han løper. Jeg gleder meg til 200-meteren, sier Ertzgaard.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer