- Bolt kan løpe under 19 sekunder

John Ertzgaard gleder seg til 200-meteren.

FULL KONTROLL: Usain Bolt (t.h.) ser i øyekroken at han har kontroll på Tyson Gay og Asafa Powell. John Ertzgaard tror jamaikaneren har drømmegrensene 9,50 på 100 meter og 19 blank på 200 meter innen rekkevidde. - Han er komplett. Han akselererer like mye som de kortere løperne, samtidig som han drar ut de lange stegene på de siste 50 meterne, sier den norske sprinteren. Foto: Thomas Lohnes, AFP/Scanpix
FULL KONTROLL: Usain Bolt (t.h.) ser i øyekroken at han har kontroll på Tyson Gay og Asafa Powell. John Ertzgaard tror jamaikaneren har drømmegrensene 9,50 på 100 meter og 19 blank på 200 meter innen rekkevidde. - Han er komplett. Han akselererer like mye som de kortere løperne, samtidig som han drar ut de lange stegene på de siste 50 meterne, sier den norske sprinteren. Foto: Thomas Lohnes, AFP/ScanpixVis mer

(Dagbladet.no): Den tidligere norske toppsprinteren John Ertzgaard storkoste seg foran TV-skjermen i går kveld. Selv om han innrømmer at tenningsnivået var sjeldent høyt foran skjermen.

- Jeg var så nervøs før løpet, men jeg skjønner egentlig ikke hvorfor, sier Ertzgaard til Dagbladet.

Da sluttida 9,58 lyste på skjermen sperret han opp øynene.

- Det var helt vanvittig. Jeg var nesten sjokkert: 9,58 - hva i all verden!

Mye å gå på
Ertzgaard mener det mest oppsiktsvekkende er at Bolt har en god del å gå på fortsatt.

- Det stopper ikke her. Han har mye mer inne. Og det er ingen som egentlig presser ham. Med helt optimal vind sparer han et halvt tidel. Og banen i Berlin er ikke spesielt rask, der er det 2-3 tideler til å hente. Da er vi under 9,50, sier han ivrig.

Ertzgaard mener også tidene i kvalifiseringen bekrefter det Bolt selv sier om at han ikke er i sin optimale form akkurat nå heller.

Den norske sprinteren synes det er ren nytelse å se hvordan Bolt løper.

- Det ser så pent ut. Da Maurice Greene løp fort, så du at han tok i. Men denne mannen her smiler mens han løper. Jeg gleder meg til 200-meteren, sier Ertzgaard.

Under 19 sekunder?
Bolt var opprinnelig 200-spesialist. Ertzgaard er sikker på at det blir ny verdensrekord på 200 meter også.

- For de beste sprinterne som er godt syretrent, kan du doble tida og trekke fra et tidel eller to, sier Ertzgaard.

Det stemmer brukbart med rekordløpene til Bolt under OL i fjor. Han løp 100 meter på 9,69. Det dobbelte av det er 19,38. Bolt løp 200 meter på 19,30.

Tar vi gårsdagens 9,58 og ganger med to får vi 19,16. Med full klaff kan Bolt da nærme seg 19 blank.

- Han kan gå under 19. At det blir ny verdensrekord er jeg helt sikker på. Jeg tipper det blir et sted mellom 19,10 og 19,20, sier John Ertzgaard.

NERVER FORAN SKJERMEN: John Ertzgaard satt foran TV-skjermen i går kveld, men innrømmer likevel at nervene var i helspenn før 100 meter-finalen. 
Foto: Kyrre Lien, Scanpix
NERVER FORAN SKJERMEN: John Ertzgaard satt foran TV-skjermen i går kveld, men innrømmer likevel at nervene var i helspenn før 100 meter-finalen. Foto: Kyrre Lien, Scanpix Vis mer