Bolt kan være klar for Bislett Games

- Vi har store nyheter, sier stevnesjef Steiner Hoen.

PÅ VEI TIL OSLO: Stevnesjef for Bislett Games, Steinar Hoen, har lovet at Usain Bolt vil komme til Oslo i løpet av kort tid. Nå har han trolig sikret seg jamaicaneren til stevnet 9. juni. Prislappen ligger trolig på godt over halvannen million kroner. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
PÅ VEI TIL OSLO: Stevnesjef for Bislett Games, Steinar Hoen, har lovet at Usain Bolt vil komme til Oslo i løpet av kort tid. Nå har han trolig sikret seg jamaicaneren til stevnet 9. juni. Prislappen ligger trolig på godt over halvannen million kroner. Foto: REUTERS/Dylan MartinezVis mer

(Dagbladet): For Bislett-general Steinar Hoen har det lenge vært en drøm å få verdens raskeste mann - Usain Bolt - til Bislett Games.

Nå kan drømmen ha blitt realitet.

I en pressemelding sendt ut i dag tidlig opplyser Bislett Alliansen at de har «store nyheter» å presentere angående Diamond League-stevnet i Oslo 9. juni.

- Nyheten medfører at både norsk og internasjonal sportspresse vil ha sine øyne rettet mot Bislett på stevnedagen, skriver de.

Lovet Bolt i august
Med slike formuleringer er det vanskelig å se hvilke andre utøvere enn Usain Bolt det siktes til - men stevnesjef Hoen henviser bare til pressekonferansen som starter 13.30.

- Du får tolke ordlyden som du vil. Jeg kan ikke si annet enn at du vil angre hvis du ikke tar turen, sier han til Dagbladet.

Usain Bolt har aldri løpt på Bislett før. I august i fjor lovet imidlertid Hoen at det bare var et spørsmål om tid før 24-åringen gjestet den norske hovedstaden.

- Bolt er vår førsteprioritet med tanke på Bislett Games neste sommer, og jeg mener sjansen for at han kommer er rimelig stor. Og kommer han ikke da, så er jeg bortimot 100 prosent sikker på at han kommer i OL-sesongen 2012, sa Hoen til Dagbladet.

1,7 millioner
Det ble hysteri da Bolt stilte opp på DNGalan i Stockholm i august. Samme kveld som det ble bekreftet at Bolt var klar for stevnet solgte arrangøren 1700 billetter på noen timer. Dagen etter ble resten av billettene revet bort.

De måtte ut med formidable 1,7 millioner kroner for å hente verdensrekordholderen på 100 og 200 meter - men den investeringen gjorde de gladelig.

Det samme virker det nå som Hoen har gjort. Bislett Games har et totalbudsjett på ca. 15 millioner kroner - hvorav tre går til prispenger.

- Det er snakk om prioriteringer. Om vi får napp på Bolt, så blir det gjerne mindre bredde på i andre øvelser. Men så lenge du har Bolt, så er du uansett sikret et kjempestevne, sier Steinar Hoen.