Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bolt klarer ikke å si nei hvis Ferguson ringer

Ønsker seg prøvespill i Manchester United.

PREMIER LEAGUES RASKESTE SPILLER? Usain Bolt (t.h) var suveren i 100 meter-finalen, vinnertiden på 9,63 er OL-rekord. Foto: REUTERS/Cathal McNaughton
PREMIER LEAGUES RASKESTE SPILLER? Usain Bolt (t.h) var suveren i 100 meter-finalen, vinnertiden på 9,63 er OL-rekord. Foto: REUTERS/Cathal McNaughton Vis mer

(Dagbladet): Usain Bolt knuste 100 m-feltet og tok sitt fjerde OL-gull seint lørdag kveld.

Når mesterskapet er over vil han gjerne bli i Storbritannia, slik at han  får oppfylt sin fotballdrøm. Verdensrekordholderen mener nemlig at han ikke bare er best uten ball.

25-åringen har tidligere påstått at han er en habil fotballspiller, og nå ønsker han å finne ut om han virkelig holder mål for tradisjonsrike Manchester United.

- Folk tror jeg spøker når jeg sier at jeg vil gjerne spille for Manchester United, sier Bolt til britisk presse.

«Ok, la oss gjøre det » Tidligere har han uttalt at han gjerne vil prøve seg i en toppklubb, og det er velkjent at jamaikaneren har varme følelser for de røde djevlene med 19 ligatitler.

- Hvis Alex Ferguson ringte meg og sa «Ok, la oss gjøre det. Kom på prøvespill og la oss se om det er god nok». Da hadde det vært umulig for meg å si nei, sier Bolt.

Han besøkte United i 2009 - uten å få sjanse til å måle seg på banen med Fergusons mannskap i kamp.

Da Dagbladet møtte sprinteren før Bislett Games beskrev han seg selv som «en glimrende fotballspiller», og han er ikke mindre beskjeden etter 100 meter-triumfen i London.

- Jeg ville ikke tatt utfordringen hvis jeg ikke trodde jeg var god nok. Jeg er en habil spiller og jeg vet at jeg kunne gjort en forskjell. Jeg ville vært den raskeste spilleren, men jeg kan også spille, sier Bolt.

Hjalp Pyse-Ronaldo For tre år siden ga han laget sprintleksjoner, og oppfordret Ronaldo til å være mindre pysete.

KOM IGJEN! Det er ukjent om Alex Ferguson ønsker å studere Bolts fotballferdigheter. Foto: AP Photo/Scott Heppell
KOM IGJEN! Det er ukjent om Alex Ferguson ønsker å studere Bolts fotballferdigheter. Foto: AP Photo/Scott Heppell Vis mer

- Jeg føler at jeg virkelig hjalp Cristiano Ronaldo til å bli en mer komplett spiller, sier Bolt.

Bolt har tidligere sagt at han ønsker å bytte karriere når han fyller 30, altså etter Rio-OL om fire år.  Men United-fans som drømmer om å se Bolt putte hat-trick i hver Premier League-kamp kan trolig bare glemme det.

På skolelaget på videregående hjemme på Jamaica var Bolt defensiv midtbanespiller.

- Men mange sier at jeg bør spille på vingen siden jeg er rask, sa Bolt i 2010.

PS! Bolts utspill om en United-test blir lagt merke til i Manchester i morgentimene. Stopperveteran Rio Ferdinand ønsker sprinteren velkommen nordover på Twitter.

- Hvis du ønsker prøvespill hos United, rop ut til meg. Jeg skal snakke med sjefen. Bra jobba på 100 m, jeg venter på at du knuser 200 m nå.

FRA GULT TIL RØDT? Bolt ser for seg en karriere som fotballspiller om fire år. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
FRA GULT TIL RØDT? Bolt ser for seg en karriere som fotballspiller om fire år. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media