Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bolt-klubb går til sak mot kosttilskudds-produsent

To testet positivt.

FØLER SEG LURT: Usain Bolt og klubbtrener Glen Mills opplevde at to av lagkameratene ble doptatt. Foto: REUTERS/Valentin Flauraud
FØLER SEG LURT: Usain Bolt og klubbtrener Glen Mills opplevde at to av lagkameratene ble doptatt. Foto: REUTERS/Valentin Flauraud Vis mer

|||

Klubben til Usain Bolt kommer trolig til å gå til sak mot den amerikanske produsenten av kosttilskuddet Muscle Speed.

To av klubbkameratene til Bolt ble utestengt i tre måneder etter å ha brukt stoffet og etter å ha testet positivt i forbindelse med det jamaicanske mesterskapet.

Glen Mills, som er president i Bolts klubb på Jamaica, sier han har tatt kontakt med jurister i USA for å forberede sak mot kosttilskuddsprodusenten.

Mills sier at både han og utøverne trodde tilskuddet var godkjent av Verdens antidopingbyrå (WADA). Dette reklamerte produsenten med i sine reklamebrosjyrer, men da ryktene begynte å gå om positive dopingtester etter bruk av dette stoffet, ble denne informasjonen borte fra reklamemateriellet.

Både Marvin Anderson og Yohan Blake, som er klubbkamerater av Usain Bolt, er utestengt i tre måneder som følge av positive tester etter bruk av Muscle Speed. To andre utøvere fra Jamaica ble også utestengt på samme måte, mens Sheri-Ann Brooks slapp unna på grunn av en prosedyrefeil i forbindelse med testingen.

- I løpet av de 40 årene jeg har jobbet med friidrett har ingen av mine utøvere hatt behov for å bruke forbudte stoffer. Dette er noe jeg tar sterkt avstand fra, sier Glen Mills.

- Det er ingen tvil om at våre utøvere gjorde en feil da de trodde på reklamen og omtalen av stoffet fra produsentens side. WADA har aldri godkjent dette middelet, sier Glen Mills.

(NTB-AFP) 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling