Bolt knuste banerekorden på Bislett

Suveren 100 meter-seier.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

BISLETT STADION (Dagbladet): - Jeg tenker som de fleste av dere, at banerekorden på 100 meter er historie om et par timer, sa Usain Bolt da han ble presentert for Bislett Stadion drøye to timer før 100 meteren for menn.

Og jamaikaneren holdt det han lovet.

Bolt løp inn til seier foran landsmann Asafa Powell med tiden 9,79. Han slo med det Ato Boldons 11 år gamle banerekord på Bislett Stadion med ni hundredeler.

Presser Bolt Powell ledet omtrent halvveis etter en meget god start, men Bolt kom raskt bakfra og var til slutt seks hundredeler foran Powell.

- Jeg er veldig fornøyd med løpet mitt. Jeg er ikke overrasket over at jeg var så nær Usain. Jeg visste at hvis jeg løper som jeg skal ville jeg være nær Usain. Det ble også nært i dag, sier Powell etter løpet.

Bolt sier at Powell tvang ham til å ta ut sitt beste.

- Folk glemmer at Asafa er en 9,8-løper. Det er bare bra med en som presser meg. Jeg trenger det, sier Bolt som 
- Veldig lur Om landsmann Bolt sitt løp sier Powell:

- Usain er veldig lur. Han vet at det ikke er lett. Han vet hvordan en skal konkurrere. Han vil alltid løpe sitt løp. Jeg gjør det samme, jeg er mitt eget lag, sier han.

- Det er fire år siden sist du var så nær Bolt?

SHOW: Usain Bolt showet - som vanlig - da han ble presentert for Bislett-publikumet. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
SHOW: Usain Bolt showet - som vanlig - da han ble presentert for Bislett-publikumet. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer

- Ja, fire år i et så raskt løp. Jeg er fornøyd, men har en lang vei å gå og en jobb å gjøre. Beina ble trøtte, og det kostet meg dyrt. Hadde jeg trent for dette løpet hadde det sikkert blitt bedre, sier Powell som kom til Bislett etter en tung treningsperiode.

- Du er i god form, men ikke alt er på plass ennå?
- Ja, det er jeg. Jeg kan være mye raskere ut av blokkene. I dag kom jeg ikke så lavt ut som jeg ville, og aksellerasjonen var ikke så bra som jeg håpet. Trenger å jobbe litt med det, sier Powell.

Han er ikke bekymret med tanke på OL.

- Jeg har ikke konkurrert like mye som tidligere. Vi må dra hjem til tegnebrettet og sette alt sammen slik at det blir perfekt til OL, sier han.