Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bolt knuste Gays banerekord

Med årets nest raskeste tid på 200 meter.

SUVEREN IGJEN: Usain Bolt knuste all motstand på 200-meteren i Brussel i kveld. - Sesongen har vært uforglemmelig, sier jamaikaneren.Foto: Francois Lenoir, Reuters/Scanpix
SUVEREN IGJEN: Usain Bolt knuste all motstand på 200-meteren i Brussel i kveld. - Sesongen har vært uforglemmelig, sier jamaikaneren.Foto: Francois Lenoir, Reuters/Scanpix Vis mer

(Dagbladet.no): Usain Bolt tok nok en suveren seier med 19,59 på 200 meter under kveldens Golden League-stevne i Brussel.

Han valgte 200 i stedet for 100 meter med begrunnelsen at han ville slå Tyson Gays banerekord på 19,79. Bolt hadde banerekorden på 100 meter fra før.

Selv om det var kaldt og vått i Belgia i kveld, var jamaikaneren i sedvanlig godt humør på startstreken, og danset som om han alt hadde vunnet.

- Ga alt
Og det hadde han jo egentlig også. Ut av svingen hadde han en ledelse som var umulig å rote bort, og med god fart på oppløpssiden lekte han seg inn til ny banerekord og den nest beste finaletiden på distansen denne sesongen - bare slått av hans egen fantastiske verdensrekord på 19,19 i Berlin-VM.

- Jeg ga alt jeg kunne for publikums skyld. Det var kaldt, så jeg tenkte at det ble en tid på 19,8 - 19,9, sier Bolt til NRK.

Da han så tida på tavla, var det «wonderful».

- Jeg hadde det gøy, sier verdens raskeste showmann.

- Uforglemmelig sesong
Han ble også bedt av NRK om å oppsummere sesongen han har hatt.

- Sesongen har vært uforglemmelig. Jeg har fortsatt å sette rekorder og gjøre gode ting, sa Bolt før han henvendte seg rett til kamera og norske seere:

- Men jeg er litt skuffet over dere jenter som ikke stemte på meg.

Etter stafettgullet i VM utfordret han nemlig norske TV-seere til å stemme på hvem som var penest av ham og Asafa Powell.

For en sjelden gangs skyld tapte Bolt med klar margin. Og han glemmer tydeligvis ikke like fort som han løper.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media