Bolt konkurrerer for første gang på over en måned. har mye å bevise

Diamond League fredag.

MYE Å BEVISE: Alles øyne er rettet mot Usain Bolt når jamaicaneren stiller til start på 100-meteren under Diamond League-stevnet i London fredag. Foto: AFP PHOTO / JOHN THYS
MYE Å BEVISE: Alles øyne er rettet mot Usain Bolt når jamaicaneren stiller til start på 100-meteren under Diamond League-stevnet i London fredag. Foto: AFP PHOTO / JOHN THYS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Alles øyne er rettet mot Usain Bolt når jamaicaneren stiller til start på 100-meteren under Diamond League-stevnet i London fredag.

Det hefter store spørsmålstegn ved verdensrekordholderens form bare fire uker før sesongens store høydepunkt; VM i Beijing i slutten av august. Bolt håper å vise tegn til den formen som ga ham to individuelle OL-gull nettopp i London i 2012.

Det jamaicaneren har prestert tidligere denne sesongen, gir liten grunn til optimisme. Bolt har ikke konkurrert siden 13. juni, da han måtte slite for å slå 19 år gamle Zhamel Hughes på 200-meteren under Diamond League-stevnet i New York.

Siden den gang har Bolt vært hos den kjente idrettslegen Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt for å få behandling for en skade i bekkenet. Müller-Wohlfahrt, som bare går under tilnavnet «Healing Hans», har også hatt andre superkjendiser som Michael Jordan, Diego Maradona, og Bono på sin pasientliste.

Gatlin virker sterk Fredag kommer svaret på om Bolt er på vei tilbake til gammel form. Det bør jamaicaneren være dersom han skal gjøre seg forhåpninger om å tukte Justin Gatlin i VM. Amerikaneren topper årsstatistikken både på 100 (9,74) og 200 meter (19,57), etter å ha satt personlige rekorder på begge distanser.

Bolt har til sammenligning løpt 100 meter på meget beskjedne 10,12 denne sesongen. Det er langt unna der jamaicaneren ønsker å være.

I London møter han landsmannen Nesta Carter og Commonwealth-mester Kemar Bailey-Cole. Også den amerikanske veteranen Mike Rodgers og europamester James Dasaolu står på startlista.

- London er et helt spesielt sted. Jeg elsker å konkurrere her og har gode minner fra OL-stadion i 2012, sier Bolt.

(NTB)

Har du et tips angående Norway Cup?

Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer