- IKKE VENNER: - Vi snakker sammen, men jeg vil ikke si at vi er venner, sier Usain Bolt om forholdet til Tyson Gay. Her fra DN-Galan i Stockholm i fjor, der Gay vant duellen mellom verdens to raskeste menn. Foto: Michael Probst, AP/Scanpix
- IKKE VENNER: - Vi snakker sammen, men jeg vil ikke si at vi er venner, sier Usain Bolt om forholdet til Tyson Gay. Her fra DN-Galan i Stockholm i fjor, der Gay vant duellen mellom verdens to raskeste menn. Foto: Michael Probst, AP/ScanpixVis mer

Bolt kuttet festingen og skaffet egen kokk

La om livsstilen etter tapet for Gay i Stockholm.

(Dagbladet): Usain Bolt og Tyson Gay er verdens to raskeste menn. Jamaikaneren og amerikaneren har løpt historiens fem raskeste 100-metere.

Bolt har verdensrekorden, men i fjor var han skadeplaget, og Gay var sesongens raskeste.  Han slo Bolt da de møttes i DN-galan i Stockholm.

Det var en vekker for Bolt, som har lagt om livsstilen for å holde seg foran konkurrentene.

- Treneren min oppmuntrer meg til å leve et profesjonelt liv utenfor idretten akkurat som på banen. Ettersom jeg blir eldre, trenger jeg å ta godt vare på kroppen min, fortalte Bolt i et epost-intervju med Associated Press sist uke.

Egen kokk 24-åringen skal ha kuttet ned på seine festnetter - ifølge ham selv har han ikke vært ute på byen på to måneder.

Da han satte verdensrekorden på 9,58 under VM i Berlin i 2009, fortalte Bolt at han ladet opp på McDonalds. Nå har også fastfooden blitt erstattet av en sunnere meny - Bolt har skaffet seg egen kokk

- Jeg har alltid hatt respekt for konkurrentene mine, og vet at mellom hver sesong drar de hjem og trener enda hardere for å forsøke å bli nummer én. Jeg jobber hardt for å holde meg på toppen, sier Bolt.

Daily Mail spurte nylig Tyson Gay om livsstilen til konkurrenten.

- Jeg har ikke lest boka til Usain. Men jeg tror han liker å feste i Jamaica. Jeg har ingen mening om livsstilen hans. Selv har jeg ikke så mye rytmesans, og jeg drikker ikke sprit.

Bolt sier for øvrig ifølge USA Today at heller ikke han drikker sterk sprit, bare Guinness og en og annen champagne.

- Ikke venner Bolt sa i fjor at han trodde Tyson Gay hatet ham, og at de ikke er verdens beste venner. Det har ikke endret seg, bekreftet Bolt i et videointervju med USA Today nylig. (Se intervjuet i høyremargen i denne artikkelen.)

- Vi snakker sammen, men jeg vil ikke si at vi er venner, sier Bolt og ler. 

- Jeg har ikke et problem. Ikke at jeg skal påstå noe, men jeg tror alle takler det å tape på forskjellig vis, sier verdensrekordholderen.

Men de to sprinterne har vært gode venner en gang i tida - i alle fall ifølge Bolt.

- Da vi slo gjennom, jeg og Tyson, var vi på en måte nære venner. Vi pleide å slå hverandre. Tyson vant ett løp, Wallace (Spearmon) vant en gang, jeg ville ta en seier. Og så startet Tyson å slå oss begge, og vi pratet alltid, og hang sammen. Så snart jeg begynte å vinne, endret alt seg. Han sluttet å snakke med meg, sier Bolt.