Bolt lekte seg til semifinale

Jogget inn til heatseier.

AVSLAPPET: Usain Bolt tok knapt i da han jogget inn til semifinaleplass og heatseier.Foto: SCANPIX/EPA/RAINER JENSEN
AVSLAPPET: Usain Bolt tok knapt i da han jogget inn til semifinaleplass og heatseier.Foto: SCANPIX/EPA/RAINER JENSENVis mer

Usain Bolt lekte seg videre til semifinale på 200 meter i Berlin tirsdag. I kvartfinalen løp han inn til heatseier med 20,41.

I sitt innledende heat tidligere på dagen jogget Bolt inn til seier med tiden 20,70. I mellomheatet var han noe raskere. 20,41 holdt til en klar heatseier, ett tidel foran David Alerte fra Frankrike.

— Jeg er litt sliten, men nå skal jeg få meg litt hvile i kveld. Så kommer jeg til å være friskere i semifinalen onsdag, sa Bolt.

Semifinalen går onsdag kveld, mens det er finale torsdag.

Gjennom hele dagen tok supersprinteren det relativt rolig. I innledningsheatet jogget han rolig gjennom svingen og kom ut på oppløpssiden på annenplass.

Midt på langsiden justerte han tempoet, passerte Rondell Sorrillo fra Trinidad og kontrollerte seg rolig over målstreken. Sorrillo fikk 20,74 på annenplass i heatet.

DEN ENESTE: «there can only be one» står det å lese på Usain Bolts piggsko, og den lynraske jamaicaneren mangler saktens sin likemann.Foto: SCANPIX/EPA/KERIM OKTEN
DEN ENESTE: «there can only be one» står det å lese på Usain Bolts piggsko, og den lynraske jamaicaneren mangler saktens sin likemann.Foto: SCANPIX/EPA/KERIM OKTEN Vis mer

Steve Mullings fra Jamaica hadde beste vinnertid i de fire kvartfinaleheatene med 20,23. Alonso Edward fra Panama hadde 20,33 da han vant sitt heat.

Amerikaneren Shawn Crawford løp inn til 20,37 og seier i sitt heat. Han er en av Bolts største utfordrere etter at Tyson Gay trakk seg fra 200-meteren på grunn av skade. Lyskeproblemer satte en stopper for amerikaneren som klarte sølvet på 100 meter med 9,71.

Heller ikke Jaysuma Saidy Ndure stiller på 200 meter i VM på grunn av det problematiske kneet han sliter med.

(NTB)