GODT I GANG: OL- og verdensmester Usain Bolt  fra Jamaica har åpnet sesongen knallsterkt.Foto: SCANPIX/REUTERS/Andrew P. Smith
GODT I GANG: OL- og verdensmester Usain Bolt fra Jamaica har åpnet sesongen knallsterkt.Foto: SCANPIX/REUTERS/Andrew P. SmithVis mer

Bolt løp tidenes fjerde raskeste 200-meter

19,56 i Kingston.

|||

Sprintkongen Usain Bolt henrykket tilhengerne med tidenes fjerde raskeste 200 meter på 19,56 i Kingston lørdag.

- Dette setter meg i en god posisjon foran sesongen. Jeg er på omtrent 95 prosent av full kapasitet, men jeg har fortsatt mye arbeid å gjøre, sa han etter oppvisningen i invitasjonsstevnet på hjemmebane.

Wallace Spearmon fra USA ble nummer to på 19,98.

Bare tre ganger er det løpt fortere på 200 meter enn Bolt gjorde lørdag. Han satte verdensrekord på 19,19 da han vant VM-gull i Berlin i fjor, mens han noterte 19,30 da han vant OL-gull i Beijing. Da slettet han Michael Johnsons 19,32 fra OL i 1996.

Selv om Bolt har løpt fryktelig raskt i sesongoppkjøringen, advarer han tilhengerne mot å regne med nye verdensrekorder i år.

- Jeg var ute etter å finne ut hvor jeg står og bygge selvtillit. Jeg prøver ikke å sette verdensrekorder i år, men jeg ville gjerne gi publikum et show for å gjøre opp for at jeg måtte droppe stevnet i fjor, sa han.

- Jeg gleder meg til denne sesongen. Det bør bli et fint år med mange dueller.

Veronica Campbell-Brown vant kvinnenes 200 meter på 22,60. Carmelita Jeter fra USA vant 100 meter på 10,94, som er årsbeste i verden, mens Tyson Gay vant mennenes 400 meter på 45,05.

(NTB)