KLAR FOR NY SESONG:  Usain Bolt.
KLAR FOR NY SESONG: Usain Bolt.Vis mer

Bolt løper for v-rekord på 150 meter i Rio

- Min første skikkelige sprinttest.

Usain Bolt løper sitt aller første verdensrekordforsøk i 2013 på stranda Copacabana i Rio de Janeiro søndag.

Da skal mannen som er dobbelt gullmedaljevinner i OL på både 100 og 200 meter, og som også holder verdensrekordene på begge distansene, forsøke å sette ny rekord på den ukurante distansen 150 meter.

Han holder selv rekorden på denne distansen med 14,35 sekunder. Den tiden oppnådde han i et løp i Manchester i 2009, men nå mener han rekorden er moden for fall.

- Dette kommer til å bli den første skikkelige sprinttesten min i år, og det kommer til å bli veldig moro og interessant å løpe på stranda Copacabana. Tidligere har jeg jo forsøkt meg på gateunderlag. Det gjorde jeg i Manchester for snart fire år siden, forteller Bolt.

Han kommer til å løpe mot treningskameraten fra Antigua, Daniel Bailey, Ecuadors Alex Quinonez og en brasiliansk sprinter i søndagens verdensrekordforsøk.

Bolt er i Rio de Janeiro som skal arrangere OL i 2016, men han er ikke bekymret over de problemene som har oppstått i forbindelse med João Havelange stadion, der friidrettsøvelsene skal gå i 2016. Det er problemer med taket som har gjort at arenaen er stengt inntil videre.

- Dette er da ingenting å ta på vei for. Det er tre år til OL, så de problemene som er på stadion er det mer enn nok tid å løse. Dessuten oppstår slike problemer på baner over hele verden hele tiden, mener Usain Bolt. (NTB)