<strong>KLAR FOR NY SESONG:</strong>  Usain Bolt.
KLAR FOR NY SESONG: Usain Bolt. Vis mer

Bolt løper for v-rekord på 150 meter i Rio

- Min første skikkelige sprinttest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Usain Bolt løper sitt aller første verdensrekordforsøk i 2013 på stranda Copacabana i Rio de Janeiro søndag.

Da skal mannen som er dobbelt gullmedaljevinner i OL på både 100 og 200 meter, og som også holder verdensrekordene på begge distansene, forsøke å sette ny rekord på den ukurante distansen 150 meter.

Han holder selv rekorden på denne distansen med 14,35 sekunder. Den tiden oppnådde han i et løp i Manchester i 2009, men nå mener han rekorden er moden for fall.

- Dette kommer til å bli den første skikkelige sprinttesten min i år, og det kommer til å bli veldig moro og interessant å løpe på stranda Copacabana. Tidligere har jeg jo forsøkt meg på gateunderlag. Det gjorde jeg i Manchester for snart fire år siden, forteller Bolt.

Han kommer til å løpe mot treningskameraten fra Antigua, Daniel Bailey, Ecuadors Alex Quinonez og en brasiliansk sprinter i søndagens verdensrekordforsøk.

Bolt er i Rio de Janeiro som skal arrangere OL i 2016, men han er ikke bekymret over de problemene som har oppstått i forbindelse med João Havelange stadion, der friidrettsøvelsene skal gå i 2016. Det er problemer med taket som har gjort at arenaen er stengt inntil videre.

- Dette er da ingenting å ta på vei for. Det er tre år til OL, så de problemene som er på stadion er det mer enn nok tid å løse. Dessuten oppstår slike problemer på baner over hele verden hele tiden, mener Usain Bolt. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer