TESTER FORMEN:  Usain Bolt stiller til start under det jamaicanske VM-uttaket for å teste formen. Foto: NTB Scanpix/ Anthony Nesmith/
TESTER FORMEN: Usain Bolt stiller til start under det jamaicanske VM-uttaket for å teste formen. Foto: NTB Scanpix/ Anthony Nesmith/Vis mer

Bolt løper VM-uttak i Jamaica

Selv om han er forhåndskvalifisert.

Usain Bolt løper 100 meter under Jamaicas VM-uttak til uken, selv om sprinteren er kvalifisert til VM i Beijing som regjerende mester på både 100- og 200 meter.

Verdensrekordholderen på både 100- og 200 meter har ikke imponert så langt denne sesongen, og han har heller ikke konkurrert så altfor mye.

Derfor har han bestemt seg for å stille opp i uttaksløpene, selv om han strengt tatt ikke hadde vært nødt til det.

Bolt er på etterskudd etter en 2014-sesong som ble preget av både fot- og hamstringskade.

Denne sesongen har han ennå ikke løp under 10 blank på 100 meter og heller ikke under 20 blank på 200 meter. Det er uvant kost for den suverent beste sprinteren i verden det siste 10-året.

Bolt løp på 20,29 på 200 meter da han deltok i Diamond League-stevnet i New York 13. juni. Til ham å være er det en svært medioker tid.

Flere kilder har sagt at Bolt løper 100-meteren i Kingston kommende torsdag. Det er ikke sagt noe om Usain Bolt løper 200-meteren. Uttaksløpene har også status som Jamaicas nasjonale mesterskap.

(NTB)