Bolt lover moro når fartsgigantene møtes denne helga

Løper mot Gatlin.

GLADGUTT: Usain Bolt lover høy fart når han konkurrerer for første gang denne sesongen, i helga. Der konkurrerer han blant annet mot fjorårets raskeste, Justin Gatlin (t.h.). Foto: AP / Martin Meissner / NTB Scanpix
GLADGUTT: Usain Bolt lover høy fart når han konkurrerer for første gang denne sesongen, i helga. Der konkurrerer han blant annet mot fjorårets raskeste, Justin Gatlin (t.h.). Foto: AP / Martin Meissner / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Usain Bolt, verdens raskeste mann med rekorder på både 100 og 200 meter, legger ikke skjul på World Relays på Bahamas denne helga er en viktig konkurranse.

Det dreier seg om en stafettkonkurranse for nasjonslag, men både Bolt, som har vunnet seks OL-gull siden 2008, og hans argeste konkurrent de siste årene, Justin Gatlin stiller til start, og begge er mer skjerpet enn man kunne vente så tidlig på sesongen.

- Jeg ser på World Relay som en veldig viktig konkurranse for meg. Dette er ikke noe jeg tar lett på. Jeg er innstilt på å løpe på topp, sier Usain Bolt. Først og fremst er det VM i Beijing i august som er det store målet hans denne sesongen, ja, ved siden av å sette en verdensrekord eller to da, men den doble verdensrekordholderen sier at det gjelder å markere seg fra start, og starten går på Bahamas.

- Jo, tøffere jeg klarer å løpe, jo bedre er det. Jeg må satse og løpe knallhardt for å vende meg til å konkurrere igjen. Det gjelder å komme i konkurranseform så raskt som mulig nå, forteller Bolt.

Vil sette Gatlin på plass For Usain Bolt, som allerede har løpt 200-meteren på 20,20 under et stevne hjemme i Kingston på Jamaica, er det viktig å vise Gatlin ryggen. Det var amerikaneren som toppet listene på både 100 og 200 meter i fjor. Da gikk Bolt skadd det meste av sesongen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.