Bolt med ny supertid

- Raskere enn jeg trodde, sier han etter 9,77.

FULL KONTROLL: Jamaicanske Usain Bolt er åpenbart i rute denne sesongen også. I Tsjekkia løp han inn til årsbeste i verden, om enn med litt for mye medvind til at den skrives opp som akkurat det. Foto: SCANPIX/AP/Petr David Josek
FULL KONTROLL: Jamaicanske Usain Bolt er åpenbart i rute denne sesongen også. I Tsjekkia løp han inn til årsbeste i verden, om enn med litt for mye medvind til at den skrives opp som akkurat det. Foto: SCANPIX/AP/Petr David JosekVis mer

|||

Usain Bolt har skumle hensikter også denne sesongen. Onsdag føk han inn til strålende 9,77 på 100 meter under Grand Prix-stevnet i Ostrava.

Riktignok var medvinden på 2,1 sekundmeter, akkurat for mye til at tiden kan registreres som årsbeste i verden. Men Bolt utklasset konkurrentene (Craig Pickering ble toer på 10,08) og viste at han er i rute til nye storløp i Berlin-VM i august.

Jamaica-sprinterens tid er bare åtte hundredels sekund bak verdensrekorden han satte i OL-finalen i Beijing i fjor. 

- Det var raskere enn jeg trodde. Noen ganger er vinden riktig, noen ganger er den det ikke. Jeg er bare glad for at jeg kom under 10 sekunder og at jeg unngikk skader, sa Bolt.

Det ble notert tre lovlige årsbestetider i verden onsdag. 

Dayron Robles, som i fjorårets Ostrava-stevne satte verdensrekord på 110 meter hekk med 12,87, løp onsdag inn til 13,04. Medvinden var akkurat 2,0 m/s, og dermed går tiden inn i bøkene som årsbeste i verden.

Bershawn Jackson løp 400 meter hekk på 48,32, mens Meselech Melkamu løp 5000 meter kvinner på 14.34,17

(NTB)