SKADEPLAGET: Usain Bolt tapte ni uker med trening på grunn av en operasjon, men hevder han nå er tilbake i en form som holder ham under ti sekunder på 100-meteren. Foto: AP Photo/David J. Phillip/NTB Scanpix
SKADEPLAGET: Usain Bolt tapte ni uker med trening på grunn av en operasjon, men hevder han nå er tilbake i en form som holder ham under ti sekunder på 100-meteren. Foto: AP Photo/David J. Phillip/NTB ScanpixVis mer

Bolt om operasjonen: - Det kom til å plage meg gjennom hele karrieren

Varsler «store ting».

Usain Bolt tapte ni uker med trening på grunn av en operasjon, men hevder han nå er tilbake i en form som holder ham under ti sekunder på 100-meteren.

Over halve året er gått uten at verdens raskeste mann har løpt en eneste konkurranse. Sesongdebuten kommer i Glasgow under samveldelekene 1. august, der Bolt representerer Jamaica på 4 x 100 meter stafett.

En etterlengtet sesongåpning selv om Bolt nesten regner 2014 som et pauseår.

- Det har vært tøft, men jeg har vært gjennom det (operasjon) et par ganger, så jeg vet hva som kreves for å komme tilbake. Jeg bare trykker på og jobber mot det som er nødvendig denne sesongen, sier han.

Etter å ha mistet mye grunntrening, har Bolt måttet trene to økter om dagen for å bli klar for konkurranse.

- Det har ikke vært vanlig rutine å trene om morgenen. Men på grunn av Usains lyst til å løpe et par løp i sommer, måtte vi doble opp med både morgen og kveld, sier trener Glen Mills.

Gjennom sin imponerende karriere har Bolt samlet seks OL-gull og åtte VM-gull. Uten et like stort mesterskap i år, var det greit å få gjort unna fotinngrepet han trengte.

- Legen min sa at det beste var å få operasjonen gjort, fordi det kom til å plage meg gjennom hele karrieren. Så da bare gjorde jeg det her er min «hvilesesong». Nå har jeg fått det ut av verden, og alt handler om å komme tilbake, sier sprintkanonen.

De neste seks ukene skal 27-åringen løpe fire 100-metere. Samveldelekene ønsket han ikke å gå glipp av.

- Gjennom årene har jeg virkelig ønsket å løpe i samveldelekene, og jeg ser at jeg faktisk kan løpe 4 x 100 meter, sa han og understreket at han ikke vil stjele noen lagkameraters plass på den individuelle distansen.

- Jeg kommer for fansen min og for å vise at jeg er på vei tilbake i form. De kan se fram til store ting i årene som kommer.

(NTB)