Bolt om operasjonen: - Det kom til å plage meg gjennom hele karrieren

Varsler «store ting».

SKADEPLAGET: Usain Bolt tapte ni uker med trening på grunn av en operasjon, men hevder han nå er tilbake i en form som holder ham under ti sekunder på 100-meteren. Foto: AP Photo/David J. Phillip/NTB Scanpix
SKADEPLAGET: Usain Bolt tapte ni uker med trening på grunn av en operasjon, men hevder han nå er tilbake i en form som holder ham under ti sekunder på 100-meteren. Foto: AP Photo/David J. Phillip/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Usain Bolt tapte ni uker med trening på grunn av en operasjon, men hevder han nå er tilbake i en form som holder ham under ti sekunder på 100-meteren.

Over halve året er gått uten at verdens raskeste mann har løpt en eneste konkurranse. Sesongdebuten kommer i Glasgow under samveldelekene 1. august, der Bolt representerer Jamaica på 4 x 100 meter stafett.

En etterlengtet sesongåpning selv om Bolt nesten regner 2014 som et pauseår.

- Det har vært tøft, men jeg har vært gjennom det (operasjon) et par ganger, så jeg vet hva som kreves for å komme tilbake. Jeg bare trykker på og jobber mot det som er nødvendig denne sesongen, sier han.

Etter å ha mistet mye grunntrening, har Bolt måttet trene to økter om dagen for å bli klar for konkurranse.

- Det har ikke vært vanlig rutine å trene om morgenen. Men på grunn av Usains lyst til å løpe et par løp i sommer, måtte vi doble opp med både morgen og kveld, sier trener Glen Mills.

Gjennom sin imponerende karriere har Bolt samlet seks OL-gull og åtte VM-gull. Uten et like stort mesterskap i år, var det greit å få gjort unna fotinngrepet han trengte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer