SJOKKERT: Usain Bolt ble svært overrasket over at Justin Gatlin ble buet ut. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / NTB Scanpix
SJOKKERT: Usain Bolt ble svært overrasket over at Justin Gatlin ble buet ut. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / NTB ScanpixVis mer

Bolt om publikums håning av rivalen: - Det var sjokkerende

Justin Gatlin har aldri opplevd liknende. 

(Dagbladet): Usain Bolt sikret seg OL-gull nummer sju da han suste inn til seier på 100-meteren på tiden 9.81 i natt.

- Det var en god start, og jeg fikk vist at jeg er i bedre form enn i fjor. Noen tvilere vil det alltid være, men jeg vant gullet og er der jeg skal være i dette mesterskapet, slo Bolt fast like etter at seieren var sikret ifølge NTB.

Men vinnertiden var langt fra Bolts beste. Verdensrekorden hans, som er 9.58, var det ingen som trodde han skulle være i nærheten av. Men at vinnertiden i finalen bare var tre hundredeler raskere enn den i semifinalen er litt overraskende.

Selv mener hovedpersonen at grunnen er tiden han fikk på å restituere seg. Til NRK sier verdens raskeste mann at semifinalen og finalen kom for tett på hverandre. Det var rundt 1 time og 18 minutter mellom løpene.

- Beina mine føltes helt døde på starten. Det var ikke bra. Jeg er ikke fornøyd med at de har byttet om på tidene. Det er for lite tid. Spesielt nå som jeg har blitt eldre. Jeg håper de forandrer det tilbake, sier Bolt til NRK.

Arrangørene har ikke uttalt hvorfor sprinterne ikke fikk lenger tid til å hente seg inn.

Buet ut

Bolts store rival Justin Gatlin (34) løp inn til sølv på distansen. Det var det ikke mange på stadion som unnet mannen, som har en forhistorie med doping.

Da han ble introdusert til publikum før finalen, svarte store deler med å bue skikkelig mot ham. Det samme skjedde da amerikaneren skulle varme opp til løpet.

- For meg var det overraskende, sier Gatlin ifølge The Telegraph.

- Det er første gang jeg kommer inn på stadion og blir buet ut. For meg var det sjokkerende, men jeg brydde meg ikke om det, sier han.

Publikums oppførsel så ikke ut til å prege 34-åringen, som knep sølvet på tiden 9.89, to hundredeler foran Andre De Grasse fra Canada som løp i mål på 9.91.

- Sjokkerende

Dopingtatte Gatlin har blitt symbolet på skurken i sprintsirkuset, mens rene Usain Bolt blir sett på som helten.

Likevel ble Bolt overrasket over publikums oppførsel.

- Det er første gang jeg har gått inn på stadion og opplevd at de har buet ut Gatlin. Det var ganske sjokkerende, sier Bolt.

- Usain er den mannen jeg visste han var. Han har alltid respektert meg. Han har aldri snakket stygt om meg, sier Gatlin når han får høre hva Bolt uttalte om saken.

Jamaicaneren gir sprinten håp om en ren framtid.

- Jeg har tro på at sporten min kommer til å være helt ren om et par år, for etter vonde tinder, kommer det alltid noe godt, sa han på pressekonferansen.

Bolt tok sitt sjuende OL-gull med seieren. 29-åringen skal løpe 200 meter seinere i Rio-OL.