Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bolt på vei mot toppformen

Vant med 9,91 i Roma.

VANT I TSJEKKIA: Usain Bolt (i grått) var raskest med 9,91 sekunder på 100 meter i Tsjekkia. Foto: AP Photo/Petr David Josek.
VANT I TSJEKKIA: Usain Bolt (i grått) var raskest med 9,91 sekunder på 100 meter i Tsjekkia. Foto: AP Photo/Petr David Josek. Vis mer

Usain Bolt kopierte Roma-tiden sin og vant 100 meteren i tsjekkiske Ostrava tirsdag med 9,91, klart foran landsmannen Steve Mullings.

Mullings, som har den beste tiden i år med 9,90, ble slått av sin mer berømte landsmann med sju hundredeler i Ostrava. Antiguas Daniel Bailey tok tredjeplassen med ordinære 10,08, så det ble ingen direkte spektakulær 100 meter for menn i Tsjekkia.

Bolt er tilbake med to seirer av to mulige etter den ni måneder lange pausen han har hatt fra konkurranser, og han viser at han er solid i år også, selv om mange tviler på at han kan komme til å matche verdensrekordtidene sine denne sesongen. Han holder 100 meter-rekorden med 9,58 og har 19,19 på 200 meter.

Det neste for Bolt blir Bislett Games, der han skal løpe 200 meter, og der Jaysuma Saidy Ndure trolig kommer til å bli den hardeste konkurrenten. Det blir den første 200 meteren for dem begge to denne sesongen.

Den som imponerte mest i Ostrava tirsdag var uten tvil Veronica Campbell-Brown på 100 meteren for kvinner. Hun løp på 10,76 sekunder, en glimrende tid, og samtidig som hun stormet mot mål i superløpet, parkerte hun konkurrentene.

På 400 meteren viste Sanya Richards-Ross framgang, men hun har fortsatt et stykke igjen til gammel storhet. Tirsdag kveld endte hun på tredjeplassen på spesialdistansen med 50,99 sekunder. Vinner var Francena McCorory med 59,64 sekunder.

(NTB)