Bolt presentert for Bislett i «Il Tempo Gigante»

- Banerekorden på 100 meter er historie om et par timer, sier superstjernen.

Il TEMPO GIGANTE: Usain Bolt kom kjørende inn på Bislett stadion i Reodor Felgens Il Tempo Gigante torsdag kveld. Verdens raskeste mann  i verdens raskeste bil. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Il TEMPO GIGANTE: Usain Bolt kom kjørende inn på Bislett stadion i Reodor Felgens Il Tempo Gigante torsdag kveld. Verdens raskeste mann i verdens raskeste bil. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Usain Bolt kom kjørende inn på Bislett stadion i Reodor Felgens Il Tempo Gigante torsdag kveld. Det var verdens raskeste mann - i verdens raskeste bil - som fikk Bislett-medaljen.

Før Bolt fikk langdistansekongen Kenenisa Bekele den samme medaljen. Han løp på Bislett første gang i 2001, som 19-åring, og han har stadig kommet tilbake til Oslo.

Bolt, som er en menneskelig utgave av Il Tempo Gigante, var i Oslo første gang i fjor. Da løp han en glimrende 200 meter på godt under 20 sekunder i øs, pøsende regnvær.

I år er han kommet for å løpe mot landsmannen Asafa Powell på 100 meter, og for Bolt gjelder det ikke bare å slå Powell, men han er også sugen på å sette ny banerekord.

Den er det Ato Boldon som har med 9,88 sekunder fra 2001.

- Jeg tenker som de fleste av dere, at banerekorden på 100 meter er historie om et par timer, sa Bolt til et fullsatt Bislett stadion etter at han hadde fått Bislett-medaljen.

- Jeg var her i fjor, og da var det mye, mye, mye regn. I år stråler sola. Jeg gleder meg til å løpe, sa han.

Kongehuset var også representert på Bislett torsdag. Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit kastet glans over arrangementet denne flotte junikvelden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer