Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bolt rakk ikke frokost før han cruiset inn til heatseier

Skrudde av turboen 100 meter fra mål - vant lett.

I EGEN KLASSE: Usain Bolt slakket av på gasspedalen allerede i svingen, men hadde null problemer med å holde konkurrentene bak seg. Her omringet av (fra venstre) Aldemir da Silva Junior (Brasil), Vyacheslav Muravyev (Kazakhstan), Noah Akwu (Nigeria), Jidou El Moctar (Mauritius), Isiah Young (USA), Alex Wilson (Sveits) og Jose Carlos Herrera (Mexico). Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
I EGEN KLASSE: Usain Bolt slakket av på gasspedalen allerede i svingen, men hadde null problemer med å holde konkurrentene bak seg. Her omringet av (fra venstre) Aldemir da Silva Junior (Brasil), Vyacheslav Muravyev (Kazakhstan), Noah Akwu (Nigeria), Jidou El Moctar (Mauritius), Isiah Young (USA), Alex Wilson (Sveits) og Jose Carlos Herrera (Mexico). Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN Vis mer

LONDON/OSLO (Dagbladet): Usain Bolt var tilbake på sitt aller beste da han utklasset konkurrentene på søndagens 100-meterfinale.

Mye skal gå galt om han ikke stikker av med gullet på den doble distansen også.

Dagens kvartfinale på 200 meter ble i hvert fall en ren formalitet, der Bolt slakket av på gasspedalen omtrent i svingen. De siste 100 meterne løp han uten å ta i nevneverdig.

Motstanderne i heatet løp det de var gode for, men var ikke i nærheten av å komme opp på siden. Bolt jogget inn til beskjedne 20,39.

- Det var et lett løp. Jeg nøt det. Dette er favorittdistansen min og jeg hadde gledet meg. Jeg er full av energi.

I intervjuet med NRK etterpå var han likevel svett og andpusten.

- Jeg måtte ikke ta i så mye, men av en eller annen grunn er jeg alltid sliten etter første løp. Nå må jeg hjem og hvile, sier han.

Selv om forsøksheatet ikke var før klokka 12 engelsk tid, følte sprintfenomenet at det var litt vel tidlig på morgenen.

- Jeg rakk ikke frokost, jeg fikk bare i meg litt proteiner. Nå må jeg spise litt.

I oppladningen til 200-meteren har Bolt blant annet fått besøk av svenske håndballjenter på rommet, der han angivelig satt og spiste mat man ikke forbinder med toppidrettsutøvere - fra McDonald's.

Men Bolt er ikke som andre idrettsstjerner. Og seieren på 100 meter har gitt ham tryggheten han trengte.

- Det ser bra ut. Jeg må pushe meg selv litt mer i morgen, og tenke litt mer på den tekniske biten. Det er fortsatt noen småting å jobbe med.

- Vilt vær her?

- Ja, det er ganske ræva (shitty), men de sier det skal bli bra på torsdag, så vi får se. Jeg har hørt det før.

Semifinalen er i morgen kveld og finalen går torsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media