Bolt satser på topptid og kanskje banerekord på Bislett

Verdens raskeste mann i rekordform.

BLID: Usain Bolt var som vanlig i perlehumør, og har festet blikket på Frankie Fredericks banerekord på 200 meter. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
BLID: Usain Bolt var som vanlig i perlehumør, og har festet blikket på Frankie Fredericks banerekord på 200 meter. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Usain Bolt er klar for å løpe fort på Bislett torsdag kveld — og kanskje kan han sette ny banerekord på 200 meteren.

Den er det Frankie Fredericks som har med 19,82 sekunder. Det visste ikke Bolt om, men han sa på jordbærselskapet i den russiske ambassaden tirsdag kveld at han mente han var klar for en tid under 20 blank.

- Jo, målet mitt er å løpe under 20, men hvor langt ned på 19-tallet jeg kan komme er umulig å si. Jeg visste ikke at Fredericks har banerekorden. Det er vanskelig å si om jeg kan slå den, men jeg er innstilt på å løpe fort, sa Bolt.

Han ble slått av Justin Gatlin på 100 meteren i Roma for en liten uke siden. Han har trent hardt og bra etter det, men fortsatt er det et stykke igjen til han er i 100 prosent form.

- Jeg trenger en del løp før formen sitter som den skal. Derfor er det viktig å løpe her på Bislett. Etterpå reiser jeg hjem for å være med i det jamaicanske mesterskapet, fortalte Bolt.

Mange sterke Han har dominert sprinttronen de siste årene. I de store mesterskapene (VM og OL) siden 2008 har han vunnet alle gullmedaljene på sprinten, bortsett fra et. Det mistet han da han tjuvstartet på 100 meteren i Daegu-VM for to år siden. Gullet gikk i stedet til treningskompisen og lagkameraten Yohan Blake.

- Hvem ser du på som den største konkurrenten din i år?

- Det er mange sterkere løpere der ute, som Tyson Gay og Yohan Blake, men jeg vil ikke plukke en som jeg ser på som sterkere og bedre enn de andre. Det gjør jeg aldri.

- I løpet av en sesong er det så mye som kan skje, blant annet med skader, så det nytter ikke å se ut noen hovedkonkurrent. I stedet tenker jeg mest på meg selv. Jeg tenker på å jobbe knallhardt for å være best. Det viktigste er å holde fokus på meg selv, sa Bolt til NTB på pressekonferansen i forbindelse med jordbærselskapet.

Rekorder Selvfølgelig ble Bolt nok en gang spurt om verdensrekorder, og denne gangen gjaldt spørsmålet om han trodde han måtte sette verdensrekorder for å vinne VM-gullene, akkurat som han gjorde det i Berlin i 2009, da han løp 100 meteren på 9,58 sekunder og 200 meteren på 19,19.

- Det er altfor tidlig på sesongen å si noe om jeg må sette rekorder for å vinne gullene i Moskva-VM. Kanskje må det til, for det er mange tøffe løpere der ute, sa Bolt med et smil.

- Jeg trenger en del flere løp i kroppen. Jeg må pushe meg selv i form gjennom å konkurrere, men jeg er helt sikker på at det kommer til å gå seg til, og de skadene jeg har slitt med kommer ikke til å ha noen betydning for meg utover i sesongen, mente Bolt.

Han fikk også møte Therese Johaug i Oslo tirsdag.

- Det var moro å møte henne. Hun spurte meg om ski, men det kan og vet jeg ikke noe om. Kanskje jeg kan prøve å stå på ski en gang, men det må i alle fall bli utenom sesongen, sa Bolt.

Torsdag kveld løper han 200 meter på Bislett - mot, blant annet, det norske håpet, Jaysuma Saidy Ndure.

(NTB)