Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bolt satt på rommet og spilte dataspill hele dagen

- Jeg ventet på at det skulle blinke «game over», sier konkurrent.

GAME OVER: Usain Bolt glir fra konkurrentene ut på oppløpssiden. - Jeg ventet bare på at det skulle blinke «game over», sier amerikanske Shawn Crawford (helt til venstre) som ble nummer fire.Foto: Antonin Thuillier, AFP/Scanpix
GAME OVER: Usain Bolt glir fra konkurrentene ut på oppløpssiden. - Jeg ventet bare på at det skulle blinke «game over», sier amerikanske Shawn Crawford (helt til venstre) som ble nummer fire.Foto: Antonin Thuillier, AFP/Scanpix Vis mer

(Dagbladet.no): Usain Bolt framstår som et supermenneske når han får på seg piggskoene og går inn på tartandekket.

Det er sikkert derfor vi stusser litt når han forteller at han forbereder seg til rekordløpene som en bedagelig sofapotet. Foran hundremeteren ladet han opp på McDonalds. Det ga verdensrekord.

I går satt han på hotellet med en spillkontroll i hendene.

- Jeg var bare på rommet mitt og spilte dataspill hele dagen. Det gjør meg avslappet, og det er målet, sier Bolt ifølge AFP.

Og oppladningen fungerte selvsagt igjen.

«Game over»
Da han litt over halv ni i går kveld sparket seg lynraskt ut av startblokkene på 200-meteren, var det nok flere konkurrentene som følte at de spilte et dataspill. Og var kommet til et «boss-level» der det ikke var mulig å vinne.

- Han er en gave til denne jorden, sier amerikanske Shawn Crawford, som ble nummer fire, ifølge AP.

- Han er en velsignelse for friidretten. Jeg ventet bare på at det skulle blinke «game over», for det føltes som om jeg var med i et dataspill.

Søvn og mer spilling
I dag fyller Bolt 23 år. I går kveld fortalte han hvor trøtt han var, og planene for bursdagen var ikke spesielt ambisiøse.

- Jeg skal sove lenge. Jeg er veldig, veldig trøtt akkurat nå. Jeg har bare lyst til å sove, sa jamaikaneren.

Ifølge avisa The Gleaner fra hjemlandet skal også dagen i dag brukes på dataspill.

Sir Usain?
Bolt tillot seg også å more seg litt med tanken på legendestatusen han drømmer om - og som han vel snart har gjort seg kvalifisert til.

Og leflet med tanken på den høyeste utmerkelsen innen Samveldet av nasjoner - Storbritannia og dets tidligere kolonier - en jamaikaner kan få.

- Hva om dronning Elisabeth slår meg til ridder og jeg får tittelen «sir Usain Bolt»? Det høres bra ut, gliste han på sitt sedvanlige vis.

Det hadde vært noe å slå i bordet med neste gang han skal besøke sir Alex Ferguson og Manchester United.

Klarer du å slå Bolt?
Om du er glad i de gode, gamle trykk-deg-ihjæl-løpespillene, kan du prøve deg mot Usain Bolt på siden til sponsoren hans.

Klikk på lenken «Race Bolt» i toppmenyen. Du starter ved å holde inne og slippe space-knappen. Så hamrer du løs på venstre- og høyreknappene til krampa - og sir Usain - tar deg.

Undertegnede forsøkte to ganger, og løp i begge tilfeller inn til stusselige 11,41 og litt stivere nakke. Jeg er i alle fall sikker på at det ikke er dette spillet han spilte for å slappe av i går.

Lykke til og god helg!

LEKEN: Bolt poserte villig sammen med VM-maskoten Berlino etter å ha satt sin andre verdensrekord i mesterskapet.Foto: Fabrice Coffrini, AFP/Scanpix
LEKEN: Bolt poserte villig sammen med VM-maskoten Berlino etter å ha satt sin andre verdensrekord i mesterskapet.Foto: Fabrice Coffrini, AFP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling