GULLGUTT: Usain Bolt stormet inn til sitt tredje OL-gull i Beijing etter at USA klønet det til i siste veksling. Jamaica vant stafettgull både for menn og kvinner lørdag. Foto: EPA/JEON HEON-KYUN
GULLGUTT: Usain Bolt stormet inn til sitt tredje OL-gull i Beijing etter at USA klønet det til i siste veksling. Jamaica vant stafettgull både for menn og kvinner lørdag. Foto: EPA/JEON HEON-KYUNVis mer

Bolt satte punktum med nytt gull på stafetten

Sprinterens tredje i Beijing.

Usain Bolt stormet inn til sitt tredje OL-gull i Beijing etter at USA klønet det til i siste veksling. Jamaica vant stafettgull både for menn og kvinner lørdag.

Bolt kom til VM som en liten outsider etter skadeproblemer og beskjedne resultater tidligere i sesongen, men sprintkongen reiser hjem med tre gull av tre mulige. Etter å ha vunnet 100 meter og 200 meter som han har for vane i alle store mesterskap, løp han også ankeretappen da Jamaica vant 4 x 100 meter.

Det er femte gang han vinner tre gull i et stort mesterskap. Samtidig er han oppe i 11 VM-titler.

Jamaica var på etterskudd etter å ha hatt problemer både på første og annen veksling, og det så ut som Bolt skulle få det vanskelig. Men i siste veksling slet Tyson Gay med å levere pinnen til USAs ankermann Mike Rodgers, og Bolt kom likevel først ut på oppløpet.

Dermed ble det spill mot ett mål. Bolt løp i mål til 37,36. USA måtte nøye seg med sølv på 37,77, mens Kinas kvartett henrykket publikum med bronse på 38,01.

På vinnerlaget løp Nesta Carter, Asafa Powell, Nickel Ashmeade og Bolt.

Enkel seier Tidligere hadde dobbel OL-mester Shelly-Ann Fraser-Pryce løpt ankeretappen da Jamaica enkelt forsvarte VM-gullet på 4 x 100 meter for kvinner.

Fraser-Pryce vant tidligere i friidretts-VM kvinnenes 100 meter. Lørdag la hun amerikanske Jasmine Todd langt bak seg på ankeretappen og stormet inn til 41,07.

USA måtte nøye seg med sølv på 41,68.

Jamaica ledet hele veien. Veronica Campbell-Brown sørget for en forrykende start, og Natasha Morrison økte ledelsen på 2. etappe. Elaine Thompson løp 3. etappe.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram