Bolt seiret på årsbeste tid i verden og banerekord i Paris

Jamaicaneren på vei mot VM-formen.

RASKEST I VERDEN: Usain Bolt løp inn til seier på 200-meter i Paris i kveld på ny banerekord og årsbeste i verden. Foto: AFP PHOTO / BERTRAND GUAY
RASKEST I VERDEN: Usain Bolt løp inn til seier på 200-meter i Paris i kveld på ny banerekord og årsbeste i verden. Foto: AFP PHOTO / BERTRAND GUAYVis mer

Usain Bolt parkerte konkurrentene i sedvanlig stil og knuste Michael Johnsons banerekord i Paris da han feide inn til 19,73 på 200 meter under lørdagens Diamond League-stevne.

Jamaicanerens tid var ett hundredels sekund raskere enn den Tyson Gay presterte under det amerikanske mesterskapet tidligere i år. Det kan ventes noen heftige dueller mellom de to sprinterne utover i sesongen.

Bolt fikk en god start og vant enkelt i 0,2 sekundmeters medvind på 200-meteren. Landsmannen Warren Weir ble slått med 19 hundredeler.

Franske Christophe Lemaitre viste også brukbar form på hjemmebane. Han ble klokket inn på 20,07. Det var hans beste tid for sesongen og holdt til 3.-plass.

Michael Johnson hadde tidligere banerekorden i Paris med 20,01. Den ble som ventet knust av den regjerende OL- og verdensmesteren.

(NTB)