Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bolt slo tilbake med stadionrekord i Roma

Smadret rivalene og løp nesten tre tideler raskere enn i Ostrava.

LEVERTE IGJEN: Usain Bolt fosset inn til ny stadionrekord og 9,76 i Roma i kveld. Foto: SCANPIX/AFP/ANDREAS SOLARO
LEVERTE IGJEN: Usain Bolt fosset inn til ny stadionrekord og 9,76 i Roma i kveld. Foto: SCANPIX/AFP/ANDREAS SOLARO Vis mer

(Dagbladet): Usain Bolt satte stadionrekord på 100 meter i Diamond League-stevnet med 9,76 i Roma i kveld, til tross for en forsiktig start.

Asafa Powell ble nummer to, mens franske Christophe Lemaitre ble nummer tre.

Kun tre mennesker har ifølge NTB løpt raskere enn vinnertiden gjennom tidene: Bolt selv (9,58), Tyson Gay (9,69) og Powell (9,72).

9,76 i nesten vindstille vær var altså sterkt av verdensrekordholder Bolt, som løp på moderate 10,04 i Ostrava sist fredag, en tid han selv var både overrasket og skuffet over.

Bedre søvn
- Mange stilte spørsmål etter Ostrava, men jeg har aldri tvilt på meg selv. Jeg bestemte meg for å hvile mer og spise bedre. De siste dagene har jeg følt meg langt sterkere. Nå er jeg veldig glad, sier Bolt, som har slitt med døgnrytmen etter ankomst Europa.

- Folk forventer at jeg alltid skal løpe på mitt beste, og jeg forventer det også av meg selv. Dermed føles det ikke som press. Jeg gikk på banen uten å ha noe å bevise annet enn for meg selv. Jeg ville vise for meg selv at jeg fortsatt har «det», sier jamaicaneren, ifølge NTB.

Klare for Oslo
Andremann i Roma, Asafa Powell, har slått Bolt bare én gang i samløp, i 2008.

Torsdag i neste uke er det duket for ny duell mellom de to superstjernene, på Bislett Stadion i Oslo.

Bolt trener for lukkede dører på Bislett mandag, men tirsdag er det gode muligheter for å treffe verdens raskeste mann.

- Bolt stiller opp sammen med Christina Vukicevic for «Race against malaria». For de som ikke har skaffet seg billett til Bislett Games er dette en gylden mulighet for å møte friidrettsstjerna, sier Bislett-general Steinar Hoen til Dagbladet.

Usain Bolt vant også 100-meteren i Roma i fjor, med 9,91 sekunder, to hundredeler foran Asafa Powell. Den gangen endte også franske Christoph Lemaitre på tredjeplassen med 10,01.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling