Usain Bolt trener med Strømsgodset

Bolt straffet på Godset-trening

Usain Bolt tok sin straff etter at han havnet på det tapende laget under Strømsgodsets fotballtrening.

FULLTREFFER: Usain Bolt (lengst til høyre) fikk en ball rett i skinka da taperlaget skulle straffes. Foto: Håkon Østmoe Brandsnes / Dagbladet
FULLTREFFER: Usain Bolt (lengst til høyre) fikk en ball rett i skinka da taperlaget skulle straffes. Foto: Håkon Østmoe Brandsnes / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DRAMMEN (Dagbladet): Den tredje treningen til Usain Bolt på Marienlyst stadion ble svært innholdsrik for Strømsgodset-spillerne.

Først fikk de løpe om kapp med tidenes raskeste mann.

Strømsgodset-spillerne spilte også fem interne treningskamper, der det tapende laget skulle straffes da treningen var over.

Dermed måtte Usain Bolt og åtte andre Godset-spillere stille seg i mål med rumpa som målskive for det vinnende laget, som fikk inn noen solide fulltreffere - også på Bolt.

- Jeg vet ikke hvem som traff. Vi skjøt samtidig. Det var kaos. Det var moro, sier en lattermild Mustafa Abdellaoue til Dagbladet.

- Han fikk velge straffen før vi begynte. Også havnet han da på taperlaget. Da ble det straff, sier Jonathan Parr til Dagbladet.

Løpeduell

Få minutter tidligere hadde Godset-spillerne løpt om kapp med Usain Bolt, som innehar verdensrekorden på 100- og 200 meter.

- Jeg vant. Vi skulle ha en liten duell med de fleste på laget. Da så jeg sjansen til å starte litt før ham. Da vant jeg. Jeg er ganske fornøyd med det, sier Abdellaoue.

- Det er fint å ha på CV-en. Det er bare å skryte av det. Jeg er egentlig ganske kjapp, fortsetter Godset-spissen.

Saken fortsetter under videoen.

SPILLER GJERNE: Usain Bolt mener han kan bli et godt tilskudd på laget. Video: Arne Vedlog Vis mer

For venstreback Jonathan Parr ble løpetesten også en gledelig opplevelse.

- Vi skulle se på de høyeste hastighetene på treninga, og da var det to som skilte seg ut: Usain og meg. Vi hadde faktisk akkurat samme topphastighet. Det er jo hyggelig, sier Parr, som ærlig påpeker at det var nok jogging fra Bolts side.

SPISS: Mustafa Abdellaoue. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
SPISS: Mustafa Abdellaoue. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

- Positiv energi

Formiddagens trening var den tredje siden Usain Bolt overrasket Godset-spillerne på onsdag.

I fjor havnet Drammen-laget på fjerdeplass i Eliteserien. Etter elleve kamper ligger de nå på tolvteplass.

- Nå vant vi jo sist mot Sandefjord, men vi har jo slitt litt i år. Det har vært litt deilig at han tar fokuset. Det har bare vært positiv energi rundt Godset, og det trenger vi nå, sier Abdellaoue.

- Det sier seg jo selv: Når han er her, så vil jo alle ha en bit av ham. Det er egentlig perfekt for oss også i den posisjonen vi er i. Han er en veldig fin fyr, legger Godset-spissen til.

Saken fortsetter under bildet.

HUMØRSPREDER: Strømsgodset-spillerne har fått et godt inntrykk av Usain Bolt. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HUMØRSPREDER: Strømsgodset-spillerne har fått et godt inntrykk av Usain Bolt. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Jonathan Parr tror det er tilfeldig at jamaicaneren kommer på besøk samtidig som Strømsgodset er i en dårlig periode.

Venstrebacken mener besøket har vært utelukkende positivt hittil.

- Det er positivt for klubben med mye oppmerksomhet, og han er en fin fyr som har lyst til å trene litt. Han gjør seg ikke bort på treningene, så det har fungert helt fint at han har vært med, sier Parr.

- Utrolig fin fyr

Etter tre dager med Bolt på treningsfeltet, har Godset-spillerne rukket å bli litt kjent med den verdenskjente jamaicaneren.

VENSTREBACK: Jonathan Parr. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
VENSTREBACK: Jonathan Parr. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Han er en utrolig fin fyr. En god fotballspiller. Han har satt noen «kasser». Han er en humørspreder. Det har bare vært morsomt, sier Abdellaoue.

Parr påpeker at det er begrenset hvor godt man blir kjent i løpet av tre treningsøkter, men også venstrebacken har fått et godt inntrykk av Bolt.

- Jeg tror han er sånn som han virker: En rolig og hyggelig fyr, som nå har lyst til å spille fotball, og som trener og står på for å se om han kan få det til. Han mangler nok litt trening fotballmessig, men han har kommet seg bare etter de tre dagene han har vært her, så han har jo et idrettstalent, sier Parr.

Strømsgodset møter Norges U19-landslag på tirsdag. Da kan Bolt få spilletid.

- Han kan fort finne på å score hvis vi spiller mot ham i bakrom. Da er han alene med keeper, så da får vi se om han setter den eller ikke. Hvis han spiller, så er det bare å legge seg bakpå og spille i bakrommet, sier Abdellaoue.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer