SUVEREN: Usain Bolt vant 200-meteren under Bislett Games med nesten seks tidelers margin til norske Jaysuma Saidy Ndure. Foto: Erik Johansen, Scanpix
SUVEREN: Usain Bolt vant 200-meteren under Bislett Games med nesten seks tidelers margin til norske Jaysuma Saidy Ndure. Foto: Erik Johansen, ScanpixVis mer

Bolt synes folk er for kravstore

- Jeg er bare et menneske. Men neste år vil han vise den virkelige Bolt på Bislett.

BISLETT (Dagbladet): Usain Bolt løp sin første 200-meter på over et år på Bislett i kveld.

19,86 holdt til utklassingsseier foran Jaysum Saidy Ndure som ble nummer to på 20,43. Likevel blir Bolt stadig spurt om hvor fort han kan nærme seg verdensrekordene sine på 200 (19,19) og 100 meter (9,58) igjen.

- Jeg synes folk venter for mye av meg. Ja, jeg har satt en høy standard for meg selv, men jeg er bare menneskelig. Jeg jobber meg gradvis oppover igjen, sier Bolt, som sleit med skader i store deler av fjoråret.

Men han stiller høye krav til seg selv også, og håper å få en ny sjanse til å vise seg fram på det raske Bislett-dekket i en enda bedre utgave.

- Banen er bra, jeg ville likt å komme tilbake i toppform slik jeg var i 2009. Jeg ser fram til å komme tilbake neste år, sier Bolt.

Kan lite om snø En annen som er langt unna toppformen etter å ha hatt ferie, er Petter Northug. Han fikk møte Bolt på Bislett, og omtalte jamaikaneren som et forbilde - og plasserte seg selv og rulleski-duellant Marcus Hellner i 6. divisjon i forhold til verdens raskeste mann.

Møtet gjorde kanskje ikke like sterkt inntrykk på Bolt, som hadde lite å prate med skikongen om.

- Jeg snakket ikke så mye med Northug, han er vel best på snø og ski og det har jeg ikke så mye erfaring med. Han er en verdensmester, jeg er en verdensmester, så vi har det til felles. Vi ønsket hverandre lykke til og tok et bilde, sier Bolt på sitt høfligste vis.

En populær øvelse blant sportsjournalistene som har fulgt Bolt i Oslo denne uka, har vært å få ham til å rangere seg selv i forhold til andre storheter. For er han egentlig verdens største sportsstjerne?

- Jeg kan ikke si hvem som er den største sportsstjernen i verden akkurat nå. Fotball er for eksempel mye større enn friidrett, sier Manchester United-supporter Bolt.

- Venter på fotballtilbud Han har flere ganger uttrykt at han ønsker å prøve seg på fotball etter sprintkarrieren. Og det er ikke lett å bli klok på om han bare fleiper, eller om det er et hint av alvor når han sier:

- Jeg har satt agenten min på saken, så jeg sitter ved telefonen og venter på tilbud. Det kan bli Manchester United, det kan bli noen andre.

- Hva med Barca?
- Jeg tror ikke jeg passer inn på Barcelona. Styrken min er hurtighet, og Barcelona fokuserer mer på pasningsspill, så jeg holder meg til Manchester United.