LANGER UT: Tyson Gay fikk sin dopingstraff redusert til ett år da han samarbeidet med USADA etter å ha lagt alle kortene på bordet. Det setter ikke Usain Bolt nevneverdig pris på. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach
LANGER UT: Tyson Gay fikk sin dopingstraff redusert til ett år da han samarbeidet med USADA etter å ha lagt alle kortene på bordet. Det setter ikke Usain Bolt nevneverdig pris på. Foto: REUTERS/Kai PfaffenbachVis mer

Bolt til angrep på dopet rival: - Straffen er det dummeste jeg har hørt

Tyson Gay fikk redusert dopingstaff.

(Dagbladet): Det kom som en bombe da Tyson Gay i 2013 testet positivt for doping. Amerikaneren risikerte to års utestengelse, men etter å ha samarbeidet med landets antidopingbyrå (USADA), ble straffen redusert til ett år. Dermed kunne Gay gjøre comeback allerede i juni i fjor.

Det faller ikke i særlig god jord hos verdens raskeste mann, Usain Bolt, som langer ut mot konkurrenten. Han mener Gay burde blitt sparket ut av idretten for godt, og at den reduserte straffen sender feil budskap.

- Dummeste jeg har hørt - Det plager meg virkelig. Han fikk bare ett år fordi han ga informasjon til USADA om hva som ble gjort og hvem som hjalp ham, sier Bolt til Runners World, gjengitt i The Times (krever innlogging).

Gay fortalte USADA at det var treneren som hadde gitt ham kremene, som inneholdt steroider, og dermed førte til de positive dopingprøvene. For det fikk treneren åtte års utestengelse.

- Det gir feil budskap. «Hvis du blir tatt, bare fortell oss alt du vet og vi kommer til å redusere straffen». Det er det dummeste jeg har hørt. Budskapet burde være at dersom du jukser, blir du kastet ut, sier Bolt.

Ble skuffet Videre forteller han at han absolutt ikke gleder seg til å møte rivalen i konkurranse.

- Det plager meg virkelig. Jeg er ikke bekymret for at han skal slå meg, men jeg respekterte ham så høyt gjennom årene. Han var en konkurrent, holdt meg på tærne og pushet meg til å alltid gjøre mitt beste. Å finne ut at han dopet seg... jeg tror det var litt som når foreldre blir skuffet over å finne ut at barna deres gjør noe dumt. Han skuffet meg, og han skuffet sporten, fortsetter Bolt.

For Bolt og co. er årets høydepunkt VM i Beijing i august. Dit kommer han som regjerende verdensmester på 100 meter, 200 meter og 4 x 100 meter stafett. Bolt er også verdensrekordholder på samtlige distanser.