Bolt tror Ferguson-exit gjør egen United-karriere vanskeligere

- Folk tror jeg spøker.

(Dagbladet): Usain Bolt har flørtet med Manchester United i lang tid. Verdens raskeste mann har vært med på United-treninger, hvor han blant annet lærte Christiano Ronaldo å løpe fortere.

Flere ganger har Bolt sagt at han er god nok for førsteelleveren til Manchester United. Om han virkelig mener det eller ei, er vanskelig å si. Han skulle egentlig spille i en oppvisninskamp i år, men det ble ikke noe av.

Habil fotballspiller Bolt har tidligere påstått at han er en habil fotballspiller, og nå ønsker han å finne ut om han virkelig holder mål for tradisjonsrike Manchester United.

- Folk tror jeg spøker når jeg sier at jeg vil gjerne spille for Manchester United, sier Bolt til britisk presse.

I dag minnet han verden på at han er lysten på å spille for klubben.

Gir seg ikke Bolt er i Roma for å delta i Diamond League. På pressekonferansen før stevnet ble han spurt om Alex Fergusons avgang som United-sjef.

Bolt var i perlehumør, og nølte ikke med å komme ned nok en United-flørt:

- Det var temmelig hardt for meg å høre at Alex Ferguson hadde bestemt seg for å legge opp. Han er en stor manager, han gjorde det ekstremt fra for Manchester United. Han førte oss til en rekke titler gjennom årene, sa Bolt på pressekonferansen, og viser at han følger klubben i sitt hjertet tett.

Bolt tror David Moyes kommer til å få det vanskelig som Fergusons etterfølger.

Og kanskje viktigere for seg selv:

Jamaicaneren tror sin egen vei til startelleveren blir tøffere uten Sir Alex.

- Jeg og Alex er venner, så at det er kommet inn en ny manager bekymrer meg litt. Kanskje blir det vanskeligere å spille seg inn på laget, men jeg tror jeg har nok kvaliteter til å klare det, sa Bolt og brast ut i latter til de frammøttes store begeistring.

Showmannen er ikke redd for å underholde.

Og ikke bare på fotballbanen. Nå håper Bolt at storformen er i anmarsj også på tartandekket.

I rute Jamaicaneren skal ut i sitt første Diamond League-stevne  i år på torsdag.

- Jeg føler meg bra og har trent mye de siste ukene. Jeg er i god form. Treneren er fornøyd og jeg gleder meg til å vise mitt fra mitt beste, fortalte Bolt på pressekonferansen.

 GIR IKKE OPP:  Usain Bolt gir ikke opp drømmen om å spille for Manchester United. Foto: Tony Gentile / REUTERS / NTB scanpix
GIR IKKE OPP: Usain Bolt gir ikke opp drømmen om å spille for Manchester United. Foto: Tony Gentile / REUTERS / NTB scanpix Vis mer

Og selv om han har vunnet alt som er å vinne, mister han ikke motivasjonen.

- Jeg har trent intenst for å komme i form til årets sesong. Det handler om å forbedre utholdenheten, sier Bolt.