Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bolt tror han kan løpe 100 meter på 9,40

Hvis han skjerper teknikken litt.

RASK, MEN SÅ RASK?: Usain Bolt tror han er i stand til å senke verdensrekorden på 100 meter med nesten to tideler. Han har selv den nåværende rekorden på 9,58. Her poserer han mellom en Ferrari "458 Italia" (til høyre) og en "599 GTB" under et besøk på Ferraris private bane i Italia. Foto: REUTERS/Max Rossi
RASK, MEN SÅ RASK?: Usain Bolt tror han er i stand til å senke verdensrekorden på 100 meter med nesten to tideler. Han har selv den nåværende rekorden på 9,58. Her poserer han mellom en Ferrari "458 Italia" (til høyre) og en "599 GTB" under et besøk på Ferraris private bane i Italia. Foto: REUTERS/Max Rossi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Usain Bolt sier han tror det er mulig å løpe 100 meteren på 9,40 - og han mener også det er gode muligheter for å løpe 200 meteren raskere enn 19,19.

Han er godt i gang med vintertreningen, men sier til det franske TV-showet Le Grand Journal og sportsavisen LEquipe at han også har planer om å konkurrere litt i vinter.

- I planene mine akkurat nå ligger det inne at jeg skal løpe to 400 metere i lokale stevner hjemme på Jamaica. Det er også meningen at jeg skal være med i en stafett over 4 x 100 meter og en over 4 x 400 meter, sier Bolt til LEquipe ifølge EME News.

Han forteller også at sesongåpningen utendørs neste år kommer til å finne sted i challengestevnet i Kingston 7. mai, men hvilken distanse han velger der gjenstår å se.

Trengte hvile Bolt sier til den franske avisen at kroppen hans trengte hvile i 2010.

- Jeg var i fantastisk form i 2009. Det gikk nærmest av seg selv, og jeg må innrømme at jeg trodde det skulle fortsette slik. Men ting blir aldri som man håper og tror, sier Bolt i intervjuet med den franske sportsavisen.

Han vant VM-gullene på både 100 og 200 meter i Berlin-mesterskapet for snart halvannet år siden, og han satte to fantastiske verdensrekorder, akkurat som han gjorde i Beijing i 2008, da han vant OL-gullet på begge sprintdistansene.

- Fortsatte kjenner jeg at akillesen min er litt sår. Den var et problem for meg gjennom hele 2010-sesongen, men legene sier det er normalt at jeg kjenner litt til skaden ennå, forteller Bolt.

Legende «Lightning Bolt» sier at han ser på Tyson Gay, Asafa Powell, Yohann Blake, Daniel Bailey og Christoph Lemaitre som sine største konkurrenter i 2011.

- Hovedmålet mitt neste år er å beholde VM-titlene på 100 og 200 meter. Det er jeg nødt til, dersom jeg skal bli den legenden jeg ønsker å bli, sier han.

- Alle kan slå til og vinne en OL-tittel en dag, men å gjøre det to eller flere ganger etter hverandre er det ikke så mange som klarer. Det er målet mitt, sier jamaicaneren.

Han sier også at han ikke ser det som noen umulig oppgave å løpe 100 meteren på 9,40 sekunder, og heller ikke 200 meter-rekorden hans på 19,19 er det umulig å slå.

- Det er klart jeg har mer å gå på i løpingen min, ikke minst på det tekniske området. I Berlin-VM løp jeg med altfor høye skuldre de siste 50 meterne, og dersom jeg løper annerledes og mer avslappet vil farten bli enda høyere, sier Usain Bolt.

Hovedmålet hans neste år er VM i sørkoreanske Daegu, og i 2012 er målet å forsvare OL-gullene fra Beijing.

(NTB) 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!