LANDSMENN OG RIVALER: Asafa Powell (t.h) har slått Usain Bolt, men det skjedde for to år siden. Foto: AFP/FABRICE COFFRINI
LANDSMENN OG RIVALER: Asafa Powell (t.h) har slått Usain Bolt, men det skjedde for to år siden. Foto: AFP/FABRICE COFFRINIVis mer

Bolt tror på superduell i Paris

Møter Powell i morgen kveld.

|||Supersprinter Usain Bolt (23) får for første gang i år konkurranse fra landsmannen Asafa Powell (27) på fredagens 100 meter i Paris.

Bolt har verdensrekordene på både 100 og 200 meter. Jamaicaneren startet sesongen friskt med 9,86 i Daegu, men har senere hoppet av konkurranser som følge av akillesproblemer.

23-åringen, som tok tre OL-gull i Beijing, var tilbake i Lausanne i forrige uke. Der klokket han inn til 9,82. Selv om han ikke merket noe til smerter, mente Bolt at han bare hadde løpt på 80 prosent av hva nivået hans holder.

I Paris fredag håper Bolt å løpe på 9,7.

- Jeg er i godt slag. Selv om jeg kanskje ikke er 100 prosent, men bare på 80 prosent. Så lenge jeg løper rett fram går det bra, sier Bolt.

Bolt - som har verdensrekorden 9,58 (100 m) og 19,19 (200 m) gleder seg til superduellen under Diamond League-stevnet fredag kveld.

- Jeg tror dere vil få se en superduell ettersom Asafa sier han er klar for å møte meg. Jeg har ikke konkurrert mot ham denne sesongen, men han er også i godt slag. Han har holdt seg skadefri og løper konstant på 9,8-tallet.

Powell er den siste som har slått Bolt på 100 meter. Det skjedde i Stockholm for to år siden. Siden har Usain Bolt gått ubeseiret både på 100 og 200 meter.

Det er et solid startfelt i Paris. Yohan Black, Churandy Martina, Richard Thompson og supertalentet Christophe Lemaitre (20) stiller på startstreken. Lemaitre satte fransk rekord med 9,98 i forrige uke.

Hjemmefansen i Paris vil nok også følge ekstra spent med på hva som skjer i stavsprang. Der skal duoen Renaud Lavillenie og Romain Mesnil måle krefter med OL-mester Steve Hooker.

(NTB-AFP)