LIKE GOD MED BALL? Usain Bolt mangler ikke selvtillit når det gjelder andre idretter. Foto: AFP/JONATHAN NACKSTRAND
LIKE GOD MED BALL? Usain Bolt mangler ikke selvtillit når det gjelder andre idretter. Foto: AFP/JONATHAN NACKSTRANDVis mer

Bolt vil på prøvespill i en europeisk toppklubb

Tror han kan bli veldig god.

• Ndure til Dagbladet i dag: - Bolt og jeg er omtrent like gode i fotball

Usain Bolt, verdens raskeste mann, ser for seg en tilværelse som fotballspiller etter at karrieren på friidrettsbanen er over.

- Ja, dette er seriøst. Jeg tror jeg kunne bli en god fotballspiller og spille bra, sier 24-åringen midt i forberedelsene til VM i koreanske Daegu. Der skal ha forsvare sine to gullmedaljer fra Berlin-VM for to år siden.

Den spanske avisen Marca har intervjuet Bolt, og på spørsmål om han ser for seg en framtid i en av de store europeiske ligaene, svarer han:

- Jeg synes det er vanskelig å planlegge en framtid på et av de aller beste lagene, men kanskje et av disse lagene vil invitere meg til å spille for det en gang i framtiden, men først må jeg nok spille noen oppvisningskamper for å se hvordan jeg kan utvikle meg.

HOLDER MED UNITED: Bolt har røpet at han er Manchester United-supporter og ville nok helst spilt med rød trøye. Foto: AP/Niklas Larsson
HOLDER MED UNITED: Bolt har røpet at han er Manchester United-supporter og ville nok helst spilt med rød trøye. Foto: AP/Niklas Larsson Vis mer

Bolt vant OL-gullet på 100-meteren i Beijing-OL med 9,69 sekunder og ny verdensrekord. Da han vant VM-gullet i Berlin året etter, senket han rekorden sin ytterligere til 9,58 sekunder.

Han satte verdensrekorder også på 200 meter både i Beijing og Berlin, og på den lengste av distansene han løper lyder rekorden på 19,19 sekunder.

Det er ingen hemmelighet at Bolt er Manchester United-tilhenger. Han fikk sjansen til å møte «The Reds» på treningsfeltet i 2009.

Det hører forresten med til historien at Bolt ikke er helt ukjent med fotball, for han spilte på skolelaget på videregående, og da var rollen hans defensiv midtbanespiller.

(NTB-AFP)