Bolthofs herlige revansj

Først ble Øyvind Bolthof vraket. Så nektet Kjetil Rekdal å selge keeperen til Hønefoss. En sur Bolthof trente som en villmann. I går var alle i Vålerenga sjeleglade for at det gikk som det gikk.

ULLEVAAL (Dagbladet): Ni minutter før pause skreik noen tusen forskremte Vålerenga-supportere opp bak sitt eget mål. De så ballen på vei mot nettet etter Morten Fevangs heading fra sju meter. Men Øyvind Bolthof (25) reddet både ballen og dagen. Tigerspranget kåres herved til cupfinalens suverent beste enkeltprestasjon.

- Jeg ser bare at han header fra seks-sju meter. Heldigvis har jeg god reaksjon og balanse i kroppen, sier Bolthof.

- Med tåa.

- Jeg var overrasket over at han tok den, for å si det mildt. Det er den beste redningen jeg har sett i år, sier Fevang til Dagbladet.

Ville bort

Etter kampen satt han Øyvind Bolthof lykkelig i garderoben og tenkte tilbake på det siste året. Solide Morten Bakke ble hentet til Vålerenga fra Molde i fjor høst. Bolthof så svart på det meste.

- Det var veldig spesielt. Morten gikk rett inn på laget. Det var en veldig tøff utfordring for meg. Jeg ble forbanna i starten, men har stått på som pokkern. Har hevet meg veldig mange hakk siden da, sier Bolthof til Dagbladet.

Hadde han fått det akkurat som han ville i fjor, hadde han kanskje sittet på Hønefoss og sett gårsdagens cupfinale på TV.

- Hønefoss ville kjøpe meg i fjor høst. Jeg vurderte det sterkt, men Vålerenga sa nei. Når det ble som det ble, så fant jeg meg i det.

- Og i dag er det kanskje like greit at det er Frode Grodås og ikke du som havnet i Hønefoss?

- He-he. Det er bedre å sitte her, ja.

Trente styrke

Etter samtaler med Kjetil Rekdal bestemte Bolthof seg i fjor for å ta opp kampen med Bakke.

- Jeg droppet ferien, og kjørte et spesielt vektprogram. Det har gitt meg mye større grunnstyrke og bedre spenst. Det gir meg også større mental styrke. Jeg tør mer i feltet, og smeller ned hvem som helst, sier han.

Så var det bare å vente.

For trener Kjetil Rekdal var det aldri aktuelt å gi slipp på Bolthof.

- Ting hadde gått litt for lett for ham. Det har hjulpet han å trene sammen med Morten. Og Øyvind er jo en treningsnarkoman. På trening er han helt sinnssyk, sier Rekdal.

BOLTHOF OG «BØTTA»: Vålerenga-keeper Øyvind Bolthof har en betydelig del av æren for at Oslo-klubben i går vant sin 3. cuptittel.