Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bolton-fans banket opp av spansk politi

Klubben klager til Uefa og spanske myndigheter.

(Dagbladet.no): Bolton er klare for åttendedelsfinalen i Uefacupen etter 0-0 borte mot Atletico Madrid i går kveld.

1-0-seieren sammenlagt kommer med en bismak.

I går kveld ble flere av klubbens supportere skadd av spansk politi i Madrid. Bolton-styreformann Phil Gartside lover å ta saken til høyeste hold, det vil si det europeiske fotballforbundet Uefa og spanske myndigheter.

Ifølge den britiske klubben ble fans slått med batonger av spansk politi både før, under og etter kampen mot Atletico på Vicente Calderon-arenaen i den spanske hovedstaden.

Bolton vil etterforske

Bolton mener angrepene fra politiet var ubegrunnede.

- Jeg føler med våre supportere som er blitt skadd av det som helt klart er en overreaksjon fra spansk politi, sier Gartside til Boltons hjemmeside.

Hvittrøyene akter å koble inn Manchester-politiet og den britiske ambassaden i Spania i sin egen etterforskning.

FANSEN SLÅTT MED BATONGER: Her prøver supportere å flykte fra spansk politi på tribunen i Madrid i går. Foto: Scanpix/Ap
FANSEN SLÅTT MED BATONGER: Her prøver supportere å flykte fra spansk politi på tribunen i Madrid i går. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

- Våre supporter ga oss enorm støtte i kveld, og dette tar vekk glansen fra det som burde vært en monumental kveld i klubbens historie, sier styreformannen.

Han kan ikke se at Bolton-fansen fortjente en slik velkomst i Madrid.

- Bolton Wanderers-fansen har et uangripelig rykte og et utmerket rulleblad på god oppførsel når de reiser med oss i Europa. Klubben mener Madrid-politiets oppførsel var helt uakseptabel, sier Bolton-eieren.

Spurs-fans fikk juling i Sevilla

Supporterne fra Lancashire er ikke de første britene som har slitt med spansk politi. Flere Tottenham-supportere ble skadd da londonklubben spilte mot Sevilla i fjor, også det i Uefacupen.

- De slo løs på alle, også dem som forsøkte å roe ned situasjonen. Jenter ble slått og jeg så også en person i rullestol som hadde masse blod i ansiktet, sa den norske Spurs-supporteren Petter Frydenlund til Dagbladet.no.

Redaktør André Almløv i Bolton Wanderers Supporters Club Norway opplyser til Dagbladet.no i dag tidlig at de ikke er kjent med at det var norske Bolton-fans på kampen i Madrid i går kveld.

image: Bolton-fans banket opp av spansk politi
UNØDIG VOLD:</B> Bolton reagerer på bruken av batonger mot fans.
UROLIG: Atletico Madrid-fansen var også innblandet i bråk på tribunen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media