Bolton-feiring irriterer Ferguson

- Hvorfor snakker ingen om det? undres Sir Alex Ferguson.

(Dagbladet.no) Avgjørelsens time nærmer seg med stormskritt, og temperaturen i England begynner å stige.

Tidligere denne uka har det vært mye snakk om at Wigan-manager Steve Bruce, med en fortid i Manchester United, ikke vil gire opp spillerne sine foran kampen mot Chelsea.

Dette har blitt blankt avvist fra alle hold.

Sir Alex Ferguson er oppgitt over at det er sådd tvil rundt hans tidligere elevs integritet. Nå ber han om fokus på Bolton også.

Overrasket Ferguson

For også Bolton reddet i praksis plassen forrige helg. Målforskjellen deres er vesentlig bedre enn den Fulham og Reading har, og de er tre poeng foran.

Dette har Bolton-spillerne ifølge rapportene feiret slik det å redde plassen i nest siste serierunde skal feires. Problemet er bare, ifølge Ferguson, at det nettopp er en runde igjen. Og i den kampen skal Bolton møte Chelsea borte.

- Jeg jobbet med Archie Knox (Bolton-assistent) i mange år både i Aberdeen og United, og jeg skulle på en måte ønske han spilte. Han er neppe fornøyd med at spillerne har vært ute og feiret og det er heller ikke Gary Megson, for dette er en viktig kamp, sier Fergie ifølge PA Sport.

VIL HA BOLTON-DEBATT: Sir Alex Ferguson synes det er rart at alle har snakket om Wigans innstilling til helgas serieavslutning uten å nevne Boltons feiring. Foto: AP
VIL HA BOLTON-DEBATT: Sir Alex Ferguson synes det er rart at alle har snakket om Wigans innstilling til helgas serieavslutning uten å nevne Boltons feiring. Foto: AP Vis mer

Det er ingen som sier de tror noen av lagene vil legge seg. Det skjer neppe i England. Men flere har fryktet at lagene som ikke har noe å spille for ikke er toppmotivert - og kanskje mentalt sett er langt inne i sommerferien.

- Hele uka har folk stilt spørsmål ved integriteten til Wigan. Bolton er ikke nevnt én gang. Begge lagene er trygge, rolige og har selvtillit. Men det ene laget kan feire og det andre er giret foran et møte med Manchester United. Den holdningsforskjellen overrasker meg, sier Ferguson.

20 00 United-fans

Han ber om likhet for loven, og ved å gå offentlig ut på denne måten klarer han kanskje å fyre opp Bolton-spillerne også.

En mann som ikke trenger å bli fyret opp før søndagens kamp er Wayne Rooney. Han har kjempet mot klokka for å bli klar til kampen, og nå ser det ut til at han i hvert fall blir klar nok til å sitte på benken.

- Jeg er fortsatt litt usikker når det gjelder Wayne. Jeg håper å kunne ha ham med som reserve, men han er uansett klar til Champions League-finalen, sier Ferguson ifølge The Daily Telegraph.

Hvis Manchester United og Chelsea tar like mange poeng på søndag, blir serien avgjort på målforskjell - i Uniteds favør.

Og da han fredag ble spurt om det vil bety like mye å vinne på den måten som de andre ni seriemesterskapene Ferguson har hentet hjem, svarte han på klassisk Sir Alex-vis:

Bolton-feiring irriterer Ferguson

- Er du seriøs?

- Å ha en god målforskjell gir deg et forsprang på alle. Det har jeg sagt i noen sesonger nå. Du vinner ligaen fordi du er det beste laget. Det har ingenting å si hvordan du gjør det.

PS! Chelsea har fordel av hjemmebane på søndag, men United er ikke så langt unna de heller. 20 000 United-fans er nemlig forventet på JJB Stadium.

FEIRET SEIEREN: Bolton-gutta slo Sunderland forige helg og berget i praksis Premier League-plassen. Dette skal de ha feiret på byen.