Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bolton i kista?

Martin Keown nikket ballen i eget bur og la ligagullet rett over i Manchester Uniteds hender.

For Arsenal er det nesten like dårlig nytt at både Pascal Cygan, Fredrik Ljungberg og Lauren hinket av banen med skader.

Ligaoppgjør nummer 100 mellom Arsenal og Bolton inneholdt lite bortsett fra kriging de første 45 minuttene. Bolton spilte med sjøltillit etter fire strake hjemmeseirer uten baklengsmål siden Ole Gunnar Solskjær sikret Manchester United 1- 1 i det 90. minutt 22. februar. Arsenal hadde fem seirer og en uavgjort på de seks siste kampene mot Bolton, men har vist skrantende form den siste tida og avfyrte knapt skudd mot mål før pause.

Nervepirrende

I annen omgang tok det av for alvor på Reebok stadion. Etter fire scoringer, tre skader, en utvisning og nervepirrende spenning endte det hele med at Arsenal overlot til Manchester United å avgjøre gullkampen om Solskjær & co vinner de tre siste serierundene.

- Det er fortsatt åpent, men det er ikke lenger i våre hender, sier en skuffet Arsenal-manager Arsène Wenger.

Wenger kastet slipset og kom ut fra garderoben med åpen snipp. Det så ut som spillerne hans også hadde senket skuldrene.

Knappe minuttet hadde gått da Thierry Henry raste forbi tre mann langs venstresida og la flatt og hardt inn til spisskollega Sylvain Wiltord som enkelt breisidet inn 0- 1 for åpent mål.

Og det hele virket avgjort da Henry ni minutter seinere på nytt dro seg forbi et par mann inne i 16-meterfeltet, og serverte ballen til Robert Pires som nydelig plasserte ballen i lengste hjørne bak Bolton-keeper Jussi Jaaskelainen. I denne perioden fløt det for Arsenal som i de beste periodene i fjor høst.

- Jeg trodde vi hadde det inne på 2- 0, men etterpå fikk vi ikke flyt. Bolton sloss godt, sier Wenger.

Tre skader

Dessuten ble Arsenal rammet av et nytt mannefall. Fra før var det klart at Sol Campbell i går spilte sin siste kamp for året etter at et uavhengig ekspertpanel fredag ga ham karantene de tre siste ligakampene og FA-cupfinalen etter albuen i fjeset til Ole Gunnar Solskjær. Skadde Patrick Vieira var ikke med i troppen og er tvilsom resten av sesongen.

Fra det 58. til det 72. minutt i går forsvant også Pascal Cygan fra banen med strekk i leggen, Fredrik Ljungberg haltet av banen etter takling fra Jay-Jay Okocha og Lauren led samme skjebne etter takling fra Ricardo Gardner.

- Ljungberg og Lauren blir nok borte en stund. Cygan vet jeg ikke noe om enda, sier Wenger.

Keowns sjølmål

Mens Arsenal slikket sårene, kjempet Bolton seg inn igjen i kampen. Og bare minuttet etter at Arsenal hadde brukt opp innbytterkvoten, dunket Per Frandsen av gårde en kanon som David Seaman mesterlig fikk slått ut i feltet. Der sto Youri Djorkaeff som like mesterlig chippet ballen over Seaman i nettet.

- Jeg vet ikke hva som gikk galt. For øyeblikket mangler vi litt overskudd. Kanskje vi bare vil gjøre minst mulig for å vinne kampene, sier Wenger.

Sju minutter før slutt var 36 år gamle Martin Keowns hode siste kroppsdel på ballen etter Djorkaeffs livsfarlige frisparkinnlegg. En utmanøvrert Seaman så ballen dale inn til 2- 2.

- Jeg tror ikke det var presset som felte oss. Baklengsmålene kom som følge av dårlig konsentrasjon, sier Wenger.

Refser dommeren

Dommer Andy D'Urso hadde heller ikke hodet med seg helt til mål. Det mener i alle fall Bolton-manager Sam Allardyce som mislikte sterkt at Florent Laville ble sendt av banen med to gule kort, og at D'Urso la til hele seks minutter.

- Mine gutter gjorde en fantastisk jobb, men D'Urso prøvde å ta det fra oss. Laville laget to frispark og fikk to gule kort. Ray Parlour laget fire frispark og fikk bare ett. Det er en skam, sier Allardyce.

Arsenal har nå fem seirer, tre uavgjort og ett tap på de ti siste ligakampene. Med seier over Tottenham på White Hart Lane, kan Manchester United øke ledelsen til fem poeng.

ULYKKSALIG: Arsenals Martin Keown vant hodeduellen, men satte ballen i eget mål. Dermed forsvant to svært viktige poeng for Arsenal. <!--FOTO-->
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media