Bolton og City setter overgangsrekorder

Elmander og Jô klare for Premier League.

(Dagbladet.no): Ryktene har svirret en stund i begge leire, men i ettermiddag ble spekulasjonene bekreftet for Johan Elmanders del: Bolton har gravd historisk dypt i lommeboka for å forsterke laget med den svenske EM-spilleren.

Johan er en spiller vi har hatt sansen for lenge. Han er en spiller som kommer til å score mål for oss, men som også er i stand til å skape muligheter for lagkameratene, sier Bolton-manager Gary Megson til klubbens offisielle hjemmesider etter at avtalen var i boks.

Elmander kommer fra franske Toulouse, Daniel Braatens nye arbeidsgiver, og vanligvis etterrettelige The Guardian skriver at svensken koster Bolton 100 millioner kroner pluss Braaten i bytte.

Spissen,med fortid i blant annet Feyenoord og Brøndby, hadde ikke noe stort EM-sluttspill for Sverige, men har levert mange gode kamper i Toulouse-trøya, og ble blant annet nominert til prisen for årets spiller i Frankrike i debutsesongen 2006-2007.

Dersom summene det snakkes om stemmer, blir Elmander den desidert dyreste spilleren i Boltons klubbhistorie. Nicolas Anelka holdt den gamle rekorden med 80 millioner kroner da franskmannen i sin tid ble hentet fra tyrkiske Fenerbaçhe.

Jô til City

Det er imidlertid ikke bare Bolton som er villige til å bruke rekordsummer foran neste sesong. Manchester City ser nemlig ut til å ha fått ryddet opp i komplikasjonene rundt en overgang for CSKA Moskvas brasilianske spiss Jô.

21-åringen har tidligere blitt rapportert å være så godt som klar for Manchester-laget, men så dukket det opp beskyldninger om tredjeparts eierskap, slik tilfellet var med Javier Mascherano og er med Carlos Tevez.

BRA FOR LANDSLAGET?: Johan Elmander var blek i EM mot blant andre David Silva og Xavi. Nå blir neste stoppested Premier League og Bolton for svensken. Foto: EPA/Scanpix
BRA FOR LANDSLAGET?: Johan Elmander var blek i EM mot blant andre David Silva og Xavi. Nå blir neste stoppested Premier League og Bolton for svensken. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Såpeoperaen som rullet rundt sistnevnte har fått Premier League til å sette ned foten for slike eierkonstellasjoner, og derfor var det en stund frykt at Jô-overgangen skulle gå i vasken.

Kia Joorabchian, Jô sin rådgiver, aviser imidlertid at så ikke er tilfellet, ifølge Sky Sports. Joorabchian er forøvrig mannen bak MSI, selskapet som formidlet Mascherano og Tevez til engelsk fotball.

Dermed skulle veien ligge åpen for Manchester Citys rekordkjøp til 190 millioner kroner.

Bolton og City setter overgangsrekorder
SKILLER LAG: Jô (t.v.) og Vagner Love har utgjort et potent spisspar på CSKA Moskva. Nå forsvinner sannsynligvis førstnevnte til Manchester City.