Bolton-spiller fraktet til sykehus etter kollaps på banen

Spillere og publikum i sjokk. Kampen ble avlyst.

FRAKTET UT PÅ BÅRE:Rett før pause i kampen mot Tottenham ble Bolton-spiller Fabrice Muamba liggende bevisstløs på banen. Foto: Scanpix
FRAKTET UT PÅ BÅRE:Rett før pause i kampen mot Tottenham ble Bolton-spiller Fabrice Muamba liggende bevisstløs på banen. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): Bolton-spiller Fabrice Muamba ble liggende på banen og hjelpepersonell stormet ut for å hjelpe 23-åringen i kampen i FA-cupen mellom Tottenham og Bolton.

Dette skjedde rett før pause.

Mens spilleren lå nede gikk sjokkerte spillere rundt og holdt seg for ansiktet, mens flere på tribunen gråt.

Produsenten valgte å ikke vise bilder fra det som skjedde, og spillet ble stoppet i rundt fem minutter før Muamba ble fraktet av banen på båre.

Det er uvisst hva som skjedde med fotballspilleren, men BBC skriver at spilleren falt plutselig om uten at noen var i nærheten av ham.

Kampen avlyst Ifølge den engelske nyhetskanalen skal hjelpepersonell ha drevet førstehjelp.

AVLYST: Fabrice Muamba ble liggende bevisstløs på banen i kampen mellom Tottenham og Bolton. Kampen ble senere avlyst. Foto: AFP PHOTO/OLLY GREENWOOD
AVLYST: Fabrice Muamba ble liggende bevisstløs på banen i kampen mellom Tottenham og Bolton. Kampen ble senere avlyst. Foto: AFP PHOTO/OLLY GREENWOOD Vis mer

- Det er ingen tvil om at det ser svært alvorlig ut. Vi håper dette går bra, sier Thomas Myhre som er ekspert i Viasat-studio.

Dommer Howard Webb valgte å sende spillerne rett inn i garderoben uten å starte spillet igjen, og ti minutter senere ble det klart at kampen er utsatt.

Fraktet til sykehus BBC skriver at dommer Webb snakket med spillere og lagledere og ingen ønsket å fortsette kampen.

Muamba er nå fraktet til sykehus. ESPN melder at Muamba fikk livreddende hjertekompresjon på vei til sykehuset.

- Det er helt forferdelig det som skjedde med Muamba. Vi ber alle for ham, skriver Tottenham-spiller Rafael van der Vaart på Twitter.

- Kom igjen, Fabrice Muamba. Ber for deg, skriver Manchester United-spiller Rio Ferdinand på Twitter.

TRIST: Tottenhams Jermain Defoe og en Bolton-spiller. Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
TRIST: Tottenhams Jermain Defoe og en Bolton-spiller. Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA Vis mer

- Ber for deg, Fabrice, skriver Everton-spiller Phil Neville.

Bolton har etter hendelsen sendt ut en pressemelding og bekreftet at Muamba er sendt til sykehus, men at de ikke har mer informasjon.

Muamba har spilt i Arsenal og Birmingham, og har mange kamper for aldersbestemte landslag i England. Har har spilt for 33 kamper for U21-landslaget.

Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA Vis mer