Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bolton tok rotta på Gamst & co med ti mann

Fortsetter ferden mot toppen.

FINT MÅL: Mame Biram Diouf scoret et pent mål for Blackburn, men det hjalp lite borte mot Bolton.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
FINT MÅL: Mame Biram Diouf scoret et pent mål for Blackburn, men det hjalp lite borte mot Bolton.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En sen Mame Biram Diouf-utligning til tross, Bolton dro i land en 2-1-seier over Blackburn og klatret til 5.-plass.

Bolton har vært den store overraskelsen i engelsk fotball i år, og de har slått godt ifra seg både hjemme og borte. Bare ubeseirede Manchester United har færre tap en Owen Coyles menn, og mot Blackburn søndag ble det ny poengfangst.

- Det var tre verdifulle poeng. Vi har en fantastisk stemning i garderoben, og det var veldig synlig på banen, sa Coyle.

Lagene trykket til i kjent engelsk stil fra start, men de store sjansene uteble i første omgang. Den største sjansen kom etter et knallhardt skudd fra Morten Gamst Pedersen, men lagkamerat Gaël Givet maktet ikke å styre returen i buret.

Action
Bolton måtte klare seg med ti mann etter at Mark Davies ble utvist i det 56. spilleminutt.

- Det hjalp oss faktisk, for Blackburn kom fremover mer, og det ga oss rom, mente Coyle.

Og etter 65 minutter ble det hjemmejubel i Bolton. Et frispark ble slått inn i feltet, Ryan Nelsen fikk ikke klarert ordentlig, og ballen havnet hos Fabrice Muamba. Kongoleseren tok en frekk skuddfinte og satte ballen i mål til 1-0 på lekent vis.

Blackburn kjempet febrilsk for en utligning mot slutten, og tre minutter før full tid fikk de lønn for strevet. Jason Roberts hælflikket til tidligere Molde-spiller Diouf, som var iskald alene med keeper og utlignet for bortelaget.

Men kampen var ikke over der. Bolton gikk rett i angrep etter baklengsmålet, og Sam Ricketts pumpet ballen inn i feltet. Der fikk Kevin Davies headet ned til Stuart Holden, som på hel volley fikk dunket inn 2-1.

Blackburn fikk hele seks tilleggsminutter å skaffe en utligning på, men lyktes ikke til tross for et massivt press. Dermed gikk de på sitt åttende tap for sesongen, mens vertene klatret til 5.-plass på tabellen.

Viktig Wolves-seier
På Molineux Ground sikret hjemmelaget Wolverhampton seg tre livsviktige poeng søndag. Birminghams sisteskanse Ben Foster sto som en levende vegg i 44 minutter, men var sjanseløs da ballen endelig satt for Wolves.

Sylvan Ebanks-Blake dro seg fri på høyrekanten og fant Stephen Hunt i feltet. Spisskollegaen gjorde ingen feil og dundret ballen i nettaket fra fem meter.

Mot slutten av kampen skapte Birmingham flere gode sjanser, men vertene holdt unna. De ligger fortsatt under nedrykksstreken, men er nå bare ett poeng bak Fulham og Wigan på 17.- og 18.-plass.

(NTB)

KYLLINGMANN: Glad Bolton-supporter.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
KYLLINGMANN: Glad Bolton-supporter.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!