Boltons sjette strake uten hjemmetap

Viste til tider finfotball mot Fulham.

(Dagbladet.no): Bolton - Fulham 2-1 (1-0)

Bolton har flere ganger i år, blant annet av Liverpoolmanager Rafa Benitez, blitt beskyldt for å spille en kjedelig og fysisk fotball. I ettermiddag viste laget til tider fine taker da Fulham ble beseiret 2-1 på Reebok stadium.

Førte kampen

Etter et tamt åpningskvarter tok hjemmelaget over, og begynte å presse Fulham bakover på banen. Og det skulle ikke vare lenge før publikum fikk noe å juble over.

Nicolas Anelka skulle bare bredside ballen inn fra kort hold da Michael Brown kom settende til og la franskmannen i bakken. Dommer Howard Webb hadde lite annet valg enn å blåse straffe.

Evigunge Gary Speed var sikker fra krittmerket.

Fulham var usynlige i store deler av første omgang, og bare en meget god redning fra keepervikar Jan Lastuvka hindret Andrik Teymourian i å doble ledelsen til pause.

Andre omgang begynte som den første slapp, og spesielt Anelka og Diouf viste fram et par lekkerbiskner. Og bare fem minutter var spilt da presset betalte seg.

MOT EUROPA: Gary Speed (t.v.) gratuleres av Nicolas Anelka og Kevin Nolan etter å ha satt inn 1-0. Seiren innebærer at Bolton kan begynne å se oppover på tabellen. Foto: Reuters
MOT EUROPA: Gary Speed (t.v.) gratuleres av Nicolas Anelka og Kevin Nolan etter å ha satt inn 1-0. Seiren innebærer at Bolton kan begynne å se oppover på tabellen. Foto: Reuters Vis mer

Giannakopoulos headet et Nicky Hunt-innlegg i stang, men Nolan var våken på returen og sørget for økt forsprang.

Utliknet nesten

Fulham virket demoralisert, og lite kapable til å svare på gjestenes spill. Men Bolton valgte å ri på ledelsen framfor å gå for flere scoringer - noe som ofte er farlig i fotball. Og de kom også såvidt fra det med alle poengene i behold.

Etter drøyt halvspilt omgang headet Zat Knight en corner via Jussi Jääskelainens hånd og i mål. Men da var akkurat hånda til den finkse keeperen som ble utslagsgivende tre minutter på overtid.

En corner ble ikke ordentlig klarert, og Fulham fikk lagt inn på ny. I feltet møtte Radzinski nydelig med pannebrasken, men en Jääskelainen i full strekk reddet seier for vertene.

Dermed står Bolton med tre seriekamper uten tap, og legger seg på fjerdeplass på tabellen. To kamper og ett poeng mer enn Arsenal, som møter Wigan på Emirates stadium kl. 17.00 i dag.