FERDIG: Usain Bolts australske fotballeventyr er over etter at verdens raskeste mann ikke kom til enighet med toppklubben Central Coast Mariners. Her etter å scoret mål for klubben 12. oktober. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix
FERDIG: Usain Bolts australske fotballeventyr er over etter at verdens raskeste mann ikke kom til enighet med toppklubben Central Coast Mariners. Her etter å scoret mål for klubben 12. oktober. Foto: AFP Photo / NTB ScanpixVis mer

Bolts australske fotballeventyr over

Kom ikke til enighet med toppklubben Central Coast Mariners.

Usain Bolts australske fotballeventyr er over etter at verdens raskeste mann ikke kom til enighet med toppklubben Central Coast Mariners.

Det melder klubben selv på sitt eget nettsted.

Bolt har vært i klubben på et lengre trenings- prøveopphold. Han har fått tid på banen for klubben, og også notert seg for mål.

SPILLER GJERNE: Usain Bolt mener han kan bli et godt tilskudd på laget. Video: Arne Vedlog Vis mer

Takker klubben

Bolt skal ha bevist på banen at han var god nok for toppfotball i Australia, og ble tilbudt en kontrakt.

Men partene kom altså ikke til enighet, og velger nå å skille lag.

- Jeg vil takke eierne, lagledelsen, de ansatte, spillerne og supporterne til Central Coast Mariners for å ha fått meg til å føle meg så velkommen her. Jeg ønsker klubben suksess videre i sesongen, sier Bolt i en uttalelse til klubben.

Klubben skal ikke bære noe nag til at de ikke klarte å komme til enighet med bolt, om vi skal tro eieren, Mike Charlesworth.

- På tross av at vi ikke kom til enighet, er vi begeistret for å ha hatt den olympiske sprintmesteren og verdensrekordholderen som en del av vår klubb de siste åtte ukene, sier han i uttalelsen fra klubben.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 04.06.2013 SPØKEFULL: Usain Bolt har ikke git opp drømmen om å spille for klubben i sitt hjerte: Manchester United. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Ba om 25 millioner

Allerede i forrige uke, bare dager etter at Bolt ble tilbudt en kontrakt, ble det klart det ville være vanskelig å få Bolt til å signere for den australske klubben.

NTB skrev at klubben skal ha tilbudt Bolt en lønn på 1,2 millioner kroner. Mesteparten av disse pengene skal ha kommet fra det australske fotballforbundets markedsføringsfond.

Det var ikke i nærheten av det Bolt og hans agent skal ha vært ute etter.

Prislappen for å få Bolt til klubben skal ha vært om lag 25 millioner kroner i lønn. Klubben måtte derfor fri til sponsorer for å dekke stjernas honorar.

- Uten hjelp fra en tredjepart er det usannsynlig at Bolt og Central Coast Mariners vil bli enig, opplyste klubben åpenhjertig i forrige uke.

- Hvis det er en passende løsning i sikte for spiller og klubb vil de to partene jobbe sammen for å bli enig, la den til.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 10.06.2013 KAPPLØP: Usain Bolt ble utfordret til løpeduell av Geir Schau, som hadde på seg et av Bolts gamle sko. Men superstjernen valgte i stedet å sende et annet medlem av reisefølget og fikk totalt latterkrampe. Video: Øystein Norum Monsen Vis mer

Trente med Godset

Central Coast Mariners er ikke den eneste fotballklubben Bolt har trent med det siste året. Han har tidligere vært på treningsoppholds hos tyske Borussia Dortmund, sørafrikanske Mamelodi Sundowns og norske Strømsgodset.

Etter Bolts treningsopphold i Drammen, vurderte Dagbladet hans fotballferdigheter.

For sine avslutninger fikk jamaikaneren en firer på terningen, for sin styrke fikk han også en firer, men for sin bevegelighet på banen viste terningen bare et ettall. For sin ballbehandling fikk han en toer.

På hurtighet er det vel unødvendig å skrive hvor mange øyne på terningen Bolt fikk.