FOR RASK: Usain Bolt ødela sitt eget VM da han rykket ut av startblokkene for tidlig. Mange mener reglene er for strenge.Foto: SCANPIX/REUTERS/Kim Kyung-Hoon
FOR RASK: Usain Bolt ødela sitt eget VM da han rykket ut av startblokkene for tidlig. Mange mener reglene er for strenge.Foto: SCANPIX/REUTERS/Kim Kyung-HoonVis mer

Bolts bom vil ikke endre tjuvstart-reglene

Ingen planer før neste styremøte i IAAF.

Selv ikke en VM-finale på 100 meter uten verdens raskeste mann i blokken vil endre regelen om direkte diskvalifikasjon ved tjuvstart.

Friidrettsverden satt sjokkert tilbake etter at Usain Bolt spratt ut av startblokken før startskuddet var gått i VM-finalen søndag. Siden 1. januar i fjor har regelen vært krystallklar: Direkte diskvalifikasjon ved tjuvstart.

- Regler er regler, og det er regelen i øyeblikket. Det er ikke blitt fattet beslutning om å diskutere endring på neste styremøte, sier en talsmann i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

Favoritten, verdensrekordholderen, den regjerende OL- og verdensmesteren måtte forlate banen og la rivalene gjøre opp om en av idrettsverdens gjeveste titler.

Finalen ble av det lutfattige slaget med juniormester Yohan Blake som verdensmester på høyst ordinære 9,92 sekunder (i motvind). Heller ikke Asafa Powell eller Tyson Gay deltok i VM på grunn av skader.

(NTB)