- Bolts treningskamerat tatt for doping etter rekordløpet

Sterke påstander fra svenske Aftonbladet.

SVERTES AV DOPINGSKANDALE?: Skulle det vise seg at Daniel Bailey (t.h.) virkelig har avgitt positiv dopingprøve etter 100 meter-finalen i Berlin på søndag, vil det kaste mørke skygger over Usain Bolts (i midten) utrolige rekordprestasjon 9,58. Til venstre sølvmedaljist Tyson Gay, som har trukket seg fra 200-meteren på grunn av skade. Foto: MICHAEL DALDER/REUTERS/SCANPIX
SVERTES AV DOPINGSKANDALE?: Skulle det vise seg at Daniel Bailey (t.h.) virkelig har avgitt positiv dopingprøve etter 100 meter-finalen i Berlin på søndag, vil det kaste mørke skygger over Usain Bolts (i midten) utrolige rekordprestasjon 9,58. Til venstre sølvmedaljist Tyson Gay, som har trukket seg fra 200-meteren på grunn av skade. Foto: MICHAEL DALDER/REUTERS/SCANPIXVis mer

PS! Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) bekrefter at ingen løpere i 100 meter-finalen er tatt for doping.

(Dagbladet): Usain Bolts treningskamerat Daniel Bailey, som løp inn til fjerde plass under 100 meter-finalen i Berlin-VM, har avgitt positiv dopingprøve etter løpet. Det er den sterke påstanden den svenske avisa Aftonbladet serverer broderfolket til morgenkaffen i dag.

- Daniel Bailey ble tatt etter VM-finalen. Hvilket preparat det er snakk om, er dog uklart, sier Aftonbladets sportsbilags kilde.

Samme klubb
Bolt og Bailey løper begge forRacers Track Club på Jamaica.

- Vi er oppmerksomme på at det hevdes at han har testet positivt, men vi har ikke fått en bekreftelse fra Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), sier en talsmann for friidrettsklubben tilExpressen.

Bailey sa til Radio Jamaica i går kveld at han ikke kjenner til at han har blitt dopingtatt.

Aftonbladet oppgir ikke hvem avisas dopingkilde er - men slår fast at friidretts-VM er på vei mot «en kjempeskandale», og at offentligheten vil sette spørsmålstegn ved Bolts rekordtid 9,58 dersom påstandene om treningskameraten skulle vise seg å holde vann.

Pratet under løp
Allerede i går hevdet tysk presse at en av deltakerne i finaleheatet hadde avlagt positiv dopingprøve. I dag blir altså Bolts kompis utpekt som den dopingtatte løperen av Sveriges største avis.

22-årige Bailey, som representerer den karibiske øystaten Antigua og Barbuda under mesterskapet, løp inn til den svært sterke tida 9,93 under rekordløpet på søndag. Han har 9,91 som personlig rekord på 100 meter, fra Paris i forrige måned.

Bailey er for mange mest kjent fordi han småpratet med sin treningskompis Bolt under de innledende heatene under VM - en opptreden som ble kritisert av flere.

I likhet med Bolt trener han under Jamaicas sjeftrener Glen Mills. Det gjør også Yohan Blake, som ble stoppet i å delta i VM etter å ha testet positivt på det prestasjonsfremmende stoffet metylxantin, i likhet med kollegene Marvin Anderson og Sheri-Ann Brooks.

- Angår ikke meg
Selv om metylxantin ikke står på Verdens antidopingbyrås svarteliste, besluttet det jamaikanske antidopingbyrået å nekte løperne å dra, siden stoffet likner det svartelistede stoffet tuaminoheptan.

- Jeg bekymrer meg ikke over de positive prøvene, de angår ikke meg, slo Bolt fast da hans jamaikanske løperkolleger ble nektet avreise i forrige måned.

På tross av dette, og på tross av at Bailey løper for et konkurrerende land, er Aftonbladet ikke i tvil om at mørke skygger vil bli kastet over Bolts prestasjoner i kjølvannet av den angivelige vordende skandalen.

Bolt forbedret sin egen gamle verdensrekord på 100 meter med elleve hundredeler under løpet på søndag. Han antas å nå morgendagens 200 meter-finale med letthet etter å ha kvalifisert seg til dagens semifinale uten særlige anstrengelser.

TRENINGSKAMERATER: Bolt og Bailey sammen med treningskameraten Yohan Blake (øverst) under 100 meter-finalen i Paris i forrige måned, som Bolt vant foran henholdsvis Bailey og Blake. Sistnevnte ble nektet å reise til Berlin-VM etter å ha testet positivt på et prestasjonsfremmende stoff hjemme på Jamaica. Hvis dopingpåstandene om Bailey skulle holde vann, vil dermed begge Bolts treningskamerater være dopingtatt. Foto: SEBASTIEN BERDA/AFP/SCANPIX
TRENINGSKAMERATER: Bolt og Bailey sammen med treningskameraten Yohan Blake (øverst) under 100 meter-finalen i Paris i forrige måned, som Bolt vant foran henholdsvis Bailey og Blake. Sistnevnte ble nektet å reise til Berlin-VM etter å ha testet positivt på et prestasjonsfremmende stoff hjemme på Jamaica. Hvis dopingpåstandene om Bailey skulle holde vann, vil dermed begge Bolts treningskamerater være dopingtatt. Foto: SEBASTIEN BERDA/AFP/SCANPIX Vis mer