- Bolts treningskamerat tatt for doping etter rekordløpet

Sterke påstander fra svenske Aftonbladet.

SVERTES AV DOPINGSKANDALE?: Skulle det vise seg at Daniel Bailey (t.h.) virkelig har avgitt positiv dopingprøve etter 100 meter-finalen i Berlin på søndag, vil det kaste mørke skygger over Usain Bolts (i midten) utrolige rekordprestasjon 9,58. Til venstre sølvmedaljist Tyson Gay, som har trukket seg fra 200-meteren på grunn av skade. Foto: MICHAEL DALDER/REUTERS/SCANPIX
SVERTES AV DOPINGSKANDALE?: Skulle det vise seg at Daniel Bailey (t.h.) virkelig har avgitt positiv dopingprøve etter 100 meter-finalen i Berlin på søndag, vil det kaste mørke skygger over Usain Bolts (i midten) utrolige rekordprestasjon 9,58. Til venstre sølvmedaljist Tyson Gay, som har trukket seg fra 200-meteren på grunn av skade. Foto: MICHAEL DALDER/REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PS! Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) bekrefter at ingen løpere i 100 meter-finalen er tatt for doping.

(Dagbladet): Usain Bolts treningskamerat Daniel Bailey, som løp inn til fjerde plass under 100 meter-finalen i Berlin-VM, har avgitt positiv dopingprøve etter løpet. Det er den sterke påstanden den svenske avisa Aftonbladet serverer broderfolket til morgenkaffen i dag.

- Daniel Bailey ble tatt etter VM-finalen. Hvilket preparat det er snakk om, er dog uklart, sier Aftonbladets sportsbilags kilde.

Samme klubbBolt og Bailey løper begge forRacers Track Club på Jamaica.

- Vi er oppmerksomme på at det hevdes at han har testet positivt, men vi har ikke fått en bekreftelse fra Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), sier en talsmann for friidrettsklubben tilExpressen.

Bailey sa til Radio Jamaica i går kveld at han ikke kjenner til at han har blitt dopingtatt.Aftonbladet oppgir ikke hvem avisas dopingkilde er - men slår fast at friidretts-VM er på vei mot «en kjempeskandale», og at offentligheten vil sette spørsmålstegn ved Bolts rekordtid 9,58 dersom påstandene om treningskameraten skulle vise seg å holde vann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer