Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bom, bom, bom for Henry

Manchester City med årets første seier mot Arsenal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Manchester City - Arsenal 1-0

På tross av et klart overtak både i ballinnehav og målsjanser, greide ikke Arsenal å score på Manchester City i kveld. Med 1-0-seier kapret City dermed sin første seier for sesongen, mens Arsenal står med ett fattig poeng etter de to første Premier League-rundene.

Citys første ligascoring

Det var en morsom første omgang som bølget fram og tilbake på City of Manchester Stadium. Arsenal skapte flest store sjanser, men anført av en rusten Thierry Henry kom ikke Arsenal nærmere enn to avslutninger i treverket.

Nettsus var det bare Citys Joey Barton som fikk oppleve.

Fem minutter før pause mottok Trevor Sinclair en crossball på vei inn i Arsenal straffefelt. Arsenal-back Justin Hoyte hadde kun øyne for ballen og løp Sinclair rett ned. Iskaldt banket Barton inn straffesparket vi tverliggeren bak keeper Jens Lehmann.

Målet var forøvrig Citys første i årets Premier League, og kom i Joey Bartons 100. kamp for Manchester City.

Men Joey Barton bedyrer at han ikke kjente noe på presset.

MATCHVINNER: Joey Bartons straffespark-scoring ble kampens eneste på City of Manchester Stadium. Dermed vant noe overraskende City over Arsenal. Foto:REUTERS
MATCHVINNER: Joey Bartons straffespark-scoring ble kampens eneste på City of Manchester Stadium. Dermed vant noe overraskende City over Arsenal. Foto:REUTERS Vis mer

- Det var ikke så stort press på meg, det var meg mot Jens Lehmann. Han er god på straffespark, men jeg var veldig trygg da jeg gikk fram, sa Barton etter kampslutt i følge Sportinglife.


Treverket i veien

Men selv om det var City som scoret, var det Arsenal som hadde flest målsjanser.

For Robin van Persie og Kolo Toure smalt ballen i henholdsvis stolpen og tverliggeren. Superspissen Henry skapte også flere muligheter, men var, til ham å være, uvanlig tam i avslutningsøyeblikkene.

Dermed gikk lagene til pause med kun Bartons straffescoring.

Enveiskjøring

Men etter en lovende lyseblå første omgang, ble den andre rein enveiskjøring. Arsenal trykket og trykket på, men heltemodig innsatts reddet City i siste øyeblikk gang etter gang. Henry, Hleb, Fabregas og van Persie hadde etter tur gode muligheter til å score, men alle ble de for ubesluttsomme i skuddøyeblikket.

En knapp halvtime før slutt kastet Arsene Wenger inn Theo Walcott i jakten på utlikning. Men selv om unggutten raskt viste sin ekstreme ferdigheter en-mot-en, greide heller ikke han å skape en Arsenal-scoring.

image: Bom, bom, bom for Henry

- Vi hadde flaks

Etter kampen var City-manager Stuart Pearce lettet over endelig å kunne snakke om fotball, og ikke om Ben Thatchers voldsomme takling på Pedro Mendes i midtuken.

- Vi hadde litt tur i dag, men jeg er veldig fornøyd med kollektivet, sa Pearce.

- Jeg er veldig glad på spillernes vegne, med tanke på alt styret som har vært etter onsdag.

Arsenal-manager Arsene Wenger var skuffet, men ønsket ikke å svartmale situasjonen.

- Det er veldig skuffende fordi det er en skam at vi taper en slik kamp. Samtidig kunne man se at det er et stort potensial i dette mannskapet, men vi er ikke helt klare ennå.

Eller som Thierry Henry sa det:

- Vi hadde jo, ja jeg vet ikke hvor mange sjanser. Fortsetter vi å spille slik, så taper vi ikke mange kamper.

Løskrutt

Men i dag maktet ikke Arsenal å score.

Dermed ble det arbeidsjernet Joey Barton som ble matchvinner i sin 100. City-kamp.

For i en kamp hvor Thierry Henry skjøt med løskrutt, ble Arsenal straks mindre farlige.

•Din kommentar: Hva synes du om kampen?

<B>KRIGEREN DICKOV:</B> City-spiss Paul Dickov reiv og slei i Arsenal-forsvaret kampen igjennom, og bidro sterkt til blåtrøyenes første liga-seier.