Bom, bom, bom for Vålerenga

- Skitskönt, sier matchvinner Nannskog.

MATCHVINNER: Daniel Nannskog rager så vidt over hjemmelagets Erik Hagen, og gir gjestene ledelsen 1-0 i kampen mellom Vålerenga og Stabæk på Ullevaal stadion.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
MATCHVINNER: Daniel Nannskog rager så vidt over hjemmelagets Erik Hagen, og gir gjestene ledelsen 1-0 i kampen mellom Vålerenga og Stabæk på Ullevaal stadion. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

||| ULLEVAAL (Dagbladet.no): Vålerenga — Stabæk 0-1.

De produserte etter hvert et høyt antall enorme målsjanser, men en god Jon Knudsen og et oppofrende Stabæk-forsvar sørget for å stoppe Vålerengas rekke med kamper uten tap i kveld. Fellah, Mos, Moa, Doffen, Zajic og Berre fikk alle muligheten, men satt igjen til slutt med ingenting.

- Dette var ikke noe ran, men vi hadde fortjent et poeng etter de sjansene på slutten. Vi skulle vel også hatt et straffespark, men må innse at vi står igjen uten mål, sier Vålerenga-trener Tor Ole Skullerud etter kampen.
 

Fordi mål var det bare Daniel Nannskog som fikk oppleve på landslagsarenaen.

- Det var utrolig deilig. Skitskönt. Det var et perfekt innlegg fra Skjønsberg, akkurat slike man vil ha å jobbe med inne i boksen, sier Daniel Nannskog etter kampen.

Formlaget Vålerenga
Vålerenga kom til kampen med sekken full av selvtillit som Tippeligaens stor formlag med 13 poeng på de siste fem kampene.

De regjerende mesterne fra Bærum hadde derimot lite med poeng i sekken. Enorme økonomiske utfordringer og en mager poengfangst har gjort at våren står skrevet i alt annet enn gull.

Kontrasten var imidlertid ikke så fremtredende ute på den grønne matta.

Vakkert, Nannskog!
To aggressive lag sørget for tempo og nerve i kampen, men ordentlige målsjanser var det lite av i første del av omgangen.

- Vi manglet tempo i første omgang. Det går for seint, selv om vi også da har en del brukbare sjanser, sier Martin Andresen til Dagbladet etter kampen.

For Hæstad, Sæternes og Moa kom til halvsjanser for hjemmelaget, mens hos gjestene i hvitt så Nannskog skarp ut i motsetning til sin makker Fredrik Berglund.

- Det skjer veldig mye rundt Fredrik, men han ville nok gjerne ha hatt noen flere mål. Så lenge det skjer så mye er jeg ikke bekymret, sier Stabæk-trener Jan Jönsson til Dagbladet.

Halvveis ut i omgangen var begge derimot delaktig da Daniel Nannskog tegnet seg på scoringslista igjen.

MÅTTE GI SEG: Målscorer Nannskog (t.v.) ble byttet ut med skade ikke lenge etter at han ga Stabæk ledelsen.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
MÅTTE GI SEG: Målscorer Nannskog (t.v.) ble byttet ut med skade ikke lenge etter at han ga Stabæk ledelsen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Berglund ble felt av Andresen, og det påfølgende korte frisparket endte hos Morten Skjønsberg. Innlegget var av det ferdigscorede slaget, og fra seks meter stanget Nannskog vakkert inn ledelse i lengste hjørnet.

- I dag synes jeg vi er disiplinerte over hele banen og gode bakover. Vålerenga får noen fete sjanser mot slutten, men vi har god kontroll i store perioder, sier Stabæk-trener Jönsson til Dagbladet.

Nannskog og Sæternes ut med skade
Resten av omgangen var ballen stort sett hos hjemmelaget, som etter hvert spilte seg frem til flere store sjanser.

Kristofer Hæstad manglet fem centimeter på å stupe inn utlikninga, mens Erik hagen leverte et skikkelig «tøffel-skudd» da han fikk sjansen fra sju meter.

Målscorer Nannskog måtte ut med skade ti minutter før pause med det som så ut som en strekk bak i låret. Minutter etterpå måtte Bengt Sæternes slå følge til sykestua etter en tøff duell med Jon Inge Høiland.

- Jeg ville ikke ta noen sjanser for jeg hadde en krampe bak i låret. Jeg tror jeg skal blir kjapt klar igjen, sier svensken etter kampen.

Bølget fram og tilbake
Andre omgang ble som forventet; et balltrillende hjemmelag med behov for målsøm for å trenge igjennom et lavtliggende og hardtarbeidende bortelag på vei mot tre poeng.

Ofte stoppet Vålerenga-angrepene på 20 meter, der Høiland, Skjønsberg og Olsen sto solid og rensket unna det meste. De gangene hjemmelaget var presise nok, viste Jon Knudsen hvorfor han er blitt Norges soleklare nummer en.

- Det er ofte slik at vi må stange litt før sjansene kommer, men spillemessig synes jeg dette var bra. Vi tør mer nå, sier Martin Andresen til Dagbladet.

En god Vålerenga-sjef dirigerte og serverte, men verken Moa, bror Mos eller Morten Berre kom seg til de soleklare målsjansene.

TUNG DAG: Vålerenga og Martin Andresen stanget mot Christian Keller og Stabæks forsvarsmur, uten å få utlikningen.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
TUNG DAG: Vålerenga og Martin Andresen stanget mot Christian Keller og Stabæks forsvarsmur, uten å få utlikningen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Det gjorde Mohammed Fellah.

Enormt Enga-trykk
Med et kvarter igjen på kampuret dro den særdeles slepne 20-åringen med seg ballen inn i feltet på brystkassa. Rykket var strålende og avslutningen mellom langs bakken god, men på nærmest mirakuløst vis sneiet ballen innom shortsen til Jon Knudsen, rullet langs mållinja og det endte med bare en ny Vålerenga-corner.

Det sagt; Stabæk var slettes ikke ufarlig de gangene de kom etter med mange folk i høyt tempo og med god presisjon. Både Berglund, Mix og Kobayashi kunne med litt mer trykk i boksen kranglet inn tomålsledelse.

Mos fikk en gigantisk mulighet da han ble glimrende stusset igjennom av Morten Berre. Med ryggsekken på gikk skuddet til unggutten høyt over mål fra sju meter. På overtid flikket Erik Hagen hjørnesparket fra Fellah opp i stolpen, før Jon Knudsen fikk hendene på ballen.

Vålerenga ville også ha straffe da ballen traff hånda til Jon Inge Høiland fra kloss hold.

- Ballen søker vel ikke armen, men det er vel heller ingen naturlig bevegelse. Jeg vet ikke, sier Martin Andresen.

Vålerengas blir dermed stående med sine 19 poeng, mens Stabæk etter kveldens kamp står likt med Sandefjord på 17 poeng.