Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bom, bom, bronse

To bom på skytinga, men likevel VM-bronse til skiskytteren Frode Andresen i Finland i går.

- Jeg har gått en haug med møkkarenn i år. Dette er bare utrolig deilig, sa Frode Andresen etter bronsemedaljen.

I like sterk kulde som vind kjempet han seg inn til en imponerende 3. plass bak tyskeren Frank Luck og Patrick Favre fra Italia.

Og hvilken revansje etter etter en sesong med både slapp kropp og svake resultater!

- Nå ser det ut som C-vitamin- og jernkurene jeg har vært igjennom har begynt å virke. Blodverdiene var altfor lave i høst, forklarer sølvvinneren fra OL i Nagano.

Bom, bom

Motgangen er glemt, og Frode jubler over plassen på pallen. Han hadde ikke regnet med noen topp-plassering. Formen har skrantet helt inntil det siste. Det har gått mest skeis i skisporet. Skyteformen har han klart å beholde.

I går hadde han en litt nølende start på skytinga. Første skudd ble bom. Han avsluttet den siste serien på samme måte. Likevel ble det medalje.

- Men jeg er ikke helt fornøyd med langrennet. Det var bare sånn middels. Etter en tung periode skal jeg vel være fornøyd likevel, sier Frode til NTB.

Feilfritt

Både Frank Luck og Patrick Favre skjøt feilfritt på VM-sprinten. Frode hadde 40 sekunder fram til gullmedaljen og 18 til italieneren. Derfor var den første bommen ekstra ergelig.

- Den var egentlig bare tullete, men det er ofte lett å glippe på første og siste skudd. Uansett, jeg hadde ikke drømt om å stå på pallen i dag, sier han.

Frode Andresen har et godt utgangspunkt for jaktstarten i dag. Det er mer enn man kan si om Ole Einar Bjørndalen.

Han skuffet stort med tre bom på stående i går og endte helt nede på 19. plass. Nokså uvant for OL-mesteren, som forsvant til skogs etter nedturen.

- Kroppen var bare helt dau på sisterunden. Men det verste er at jaktstarten kanskje er ødelagt, sa Ole Einar Bjørndalen til NTB etter konkurransen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media