Bom for Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen hadde alle muligheter til en ny førsteplass i skiskytternes jaktstart i dag. Men fire bom ble for mye, og Bjørndalen måtte ta til takke med andreplass.

Franske Raphael Poiree, som gikk ut 16,3 sekunder bak nordmannen på lørdagens 12,5 kilometer, skjøt feilfritt på alle de fire skytingene, og var nesten 50 sekunder foran Bjørndalen i mål.

- Det var altfor dårlig skyting i dag, men det var bare småting som gjorde at det ble bom. Derfor ser jeg lyst på sjansene i søndagens 20 kilometer. Der blir det nye muligheter, sa Bjørndalen til NTB.

Han innrømmet at trykket i en jaktstart er stort, og at det kan være årsaken til de mange missene. - Det kan virke sånn for mange andre også. Jeg kjente presset på standplass i dag, sa han.

OL-mesteren fra Nagano kunne imidlertid slå fast at langrennsformen fortsatt er god. - Jeg hadde gode ski og følte at det gikk bra i sporet, sa han.

Halvard Hanevold gikk seg opp fra 7. til 4. plass med bare to bom lørdag. Hanevold var drøyt 56 sekunder bak suverene Poiree.

Frode Andresen skjøt seg helt bort med fem bom, men avanserte likevel to plasser til 13. plass. Dag Bjørndalen gikk seg opp fra 18. til 16. plass med tre bom.

I morgen er det 20 kilometer i Hochfilzen, det tredje rennet for skiskytterne på like mange dager.

(NTB)