Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bombardement fra Brattbakk

Glasgow (NTB-Reuters): Harald Martin Brattbakk fikk en «flying start» i Celtic-trøya i dag, da laget slo Rangers 2-0. I det innbitte by-derbyet satte nordmannen et realt støkk i motstanderlaget. Men å score maktet han ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Å gå målløs av banen etter en slik kamp er jo uvanlig til meg å være, spøkte Brattbakk etter seieren.

Gang på gang utfordret Brattbakk Rangers-keeper Andy Goram, som etter hvert reddet sitt lag fra et riktig braknederlag. Celtic vant til slutt kampen 2-0; lagets første seier over byrivalen og ligalederen i den tradisjonelle nyttårskampen på 10 år. Nesten 50 000 tilskuere så kampen.

- Jeg burde satt inn minst ett mål, men keeperen var bare utrolig god. Likevel ergrer jeg meg ikke over det. Laget vant, og det teller absolutt mest, sa Brattbakk til NTB.

Den tidligere Rosenborg-spilleren var blant manager Wim Jansens utvalgte for første gang siden overgangen forrige måned, og Brattbakk takket for tilliten. Framover på banen dominerte nordmannen, og den største målsjansen fikk han etter 37 minutters spill.

Refleksredning

En tversoverpasning servert av Richard Gough ble tatt lekkert ned av Brattbakk, som forserte alene mot Andy Goram. Det påfølgende skuddet ble bare hindret av en strålende refleksredning av Rangers-keeperen.

Litt senere i kampen fikk Brattbakk sin andre store målsjanse. Nordmannen forserte gjennom hele Rangers-forsvaret, og kom igjen alene med Goram. Men nok en gang gikk den suverene Rangers-keeperen, som gjorde comeback etter et tre-ukers skadeavbrekk, seirende ut av duellen.

- Ved begge tilfeller forsøkte jeg å plassere ballen rundt Rangers-målvakten. Likevel greide han å få en hånd på den, sa den tidligere RBK-spilleren.

Sammen med sin svenske kollega Henrik Larsson, som også debuterte etter et lengre skadeopphold, dominerte Brattbakk kampen med fartsfylt og sjanserikt spill.

- Det er for tidlig å vurdere Celtic opp mot Rosenborg. Så langt har jeg funnet meg godt til rette i klubben, og trives utmerket godt sammen med Henrik Larsson som spisskollega, sier Harald Martin Brattbakk, som fortsatt bor på hotell i Glasgow.

Avgjorde

Etter en lang rekke store og gode Celtic-målsjanser, kom den uunngåelige og forløsende scoringen etter 67 minutters spill. Jackie McNamara sendte et flott innlegg inn foran mål til Craig Burley, som sendte avgårde et utakbart skudd.

Snaut 20 minutter senere avgjorde Paul Lambert for hjemmelaget. En elendig avklaring i Rangers-forsvaret havnet i beina til Lambert. Fra 25 meters hold fyrte han løs, igjen uten sjanse for Goram.

- En svært viktig seier. Dette bør gi oss akkurat den selvtilliten vi trenger videre i sesongen, sa en jublende glad Celtic-manager Wim Jansen etter kampen.

2-0-seieren fredag førte til at Celtic avanserte til andreplass i skotsk elitedivisjon, ett poeng bak Rangers.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!