Bombardert med norske hatmeldinger

Da Andrew Butchart så ut til å overta VM-finaleplassen til Jakob Ingebrigtsen på 5000 meter, mottok briten en rekke hatmeldinger.

UTE: Andrew Butchart så ut til å sikre seg finaleplass på tross av Jakob Ingebrigtsen da nordmannen ble disket, før avgjørelsen ble omgjort. Foto: REUTERS/Aleksandra Szmigiel
UTE: Andrew Butchart så ut til å sikre seg finaleplass på tross av Jakob Ingebrigtsen da nordmannen ble disket, før avgjørelsen ble omgjort. Foto: REUTERS/Aleksandra Szmigiel Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I et Instagram-innlegg forteller Butchart om dramatikken da Ingebrigtsen ble disket og mistet finaleplassen før anken ble tatt til følge. Briten ble nummer 16 og ville gått videre til mandagens finale hvis Ingebrigtsen ikke fikk medhold.

- Jeg så på Twitter at Jakob hadde tråkket over lista og potensielt kunne bli diskvalifisert. Jeg sa ingenting og lot juryen til Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) gjøre deres jobb, skriver Butchart.

Da 27-åringen ankom hotellet, var det offentliggjort at Ingebrigtsen var disket. Mens meldingene om en norsk anke tikket inn, sovnet briten. Morgen etter var det klart at Ingebrigtsen fikk medhold og likevel skal løpe i VM-finalen.

- Jeg ønsker Jakob alt det beste i finalen, men til alle nordmenn … Jeg visste ikke at det var mulig å motta så mange hatefulle meldinger på så kort tid. Jeg elsker dere alle, avslutter Butchart.

Fere norske brukere har i ettertid gitt Butchart støtte og beklager at han har fått hatefulle meldinger.

Norges Friidrettsforbund reagerer sterkt på meldingene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer