Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bombardert med norske hatmeldinger

Da Andrew Butchart så ut til å overta VM-finaleplassen til Jakob Ingebrigtsen på 5000 meter, mottok briten en rekke hatmeldinger.

UTE: Andrew Butchart så ut til å sikre seg finaleplass på tross av Jakob Ingebrigtsen da nordmannen ble disket, før avgjørelsen ble omgjort. Foto: REUTERS/Aleksandra Szmigiel
UTE: Andrew Butchart så ut til å sikre seg finaleplass på tross av Jakob Ingebrigtsen da nordmannen ble disket, før avgjørelsen ble omgjort. Foto: REUTERS/Aleksandra Szmigiel Vis mer

I et Instagram-innlegg forteller Butchart om dramatikken da Ingebrigtsen ble disket og mistet finaleplassen før anken ble tatt til følge. Briten ble nummer 16 og ville gått videre til mandagens finale hvis Ingebrigtsen ikke fikk medhold.

- Jeg så på Twitter at Jakob hadde tråkket over lista og potensielt kunne bli diskvalifisert. Jeg sa ingenting og lot juryen til Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) gjøre deres jobb, skriver Butchart.

SPORTSNYHETENE: Jakob Ingebrigtsen ble diskvalifisert etter å ha tråkket utenfor banen på 5000-meteren. Nå er avgjørelsen omgjort. Video: NRK Vis mer

Da 27-åringen ankom hotellet, var det offentliggjort at Ingebrigtsen var disket. Mens meldingene om en norsk anke tikket inn, sovnet briten. Morgen etter var det klart at Ingebrigtsen fikk medhold og likevel skal løpe i VM-finalen.

- Jeg ønsker Jakob alt det beste i finalen, men til alle nordmenn … Jeg visste ikke at det var mulig å motta så mange hatefulle meldinger på så kort tid. Jeg elsker dere alle, avslutter Butchart.

Fere norske brukere har i ettertid gitt Butchart støtte og beklager at han har fått hatefulle meldinger.

Norges Friidrettsforbund reagerer sterkt på meldingene.

- Det er med stor skuffelse vi registrerer at Butchart har mottatt hatefulle kommentarer fra norske Some(sosiale medier)-brukere etter gårsdagens 5000 meter i Doha. Slike personlige angrep er totalt uakseptabelt, og det er sterkt beklagelig at personer ikke er i stand til å skille mellom person og sak. Vi ønsker dere alle det beste i fremtiden, skriver forbundet på Twitter.

Etter løpet ble Storbritannia refset av Norge for å lagt inn en protest. Overfor NRK nektet britene for å ha gjort det. Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) bekrefter overfor samme kanal at det var britene som la inn en muntlig protest og ba om at juryen så på TV-bildene fra løpet.

VMS UKJENTE HELT: Braima Dabo ble slått med fem minutter av Ingebrigtsen-brødrene, men fikk likevel størst applaus av samtlige da han hjalp en konkurrent som kollapset inn til mål. Programleder/reporter/video: Kristoffer Løkås og Øyvind Godø Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling